Användbarheter

Här tänker jag samla användbarheter, sånt som jag själv använt och lätt vill hitta igen. Jag tänker också att det kanske är fler som kan ha nytta av detta. Kom gärna med förslag på vad som skulle kunna finnas med.

 

Hälar

Rätstickad kortvarvshäl  (Garter stitch short row heel)
Jag såg en bild på strumpor med en rätstickad kortvarvshäl och tyckte den var så vacker. Efter att ha dammsugit Youtube efter den bästa instruktionen fastnade jag för denna. Den är i två delar och båda delarna är länkade nedan.

 

Uppläggningar

Tubular cast on. Kanske.
Jag letade efter Tubular cast on och hittade detta. Glad i hågen provade jag och efter några försök fick jag kläm på hur det funkar. Men så såg jag. Den heter ju Italian cast on! Är det samma sak, eller har jag lärt mig något annat? Ingen aning, men det blir en fin uppläggning som passar fint till mössor, men även till annat där du behöver en snygg och stretchig uppläggning. Jag kommer att testa en tutorial på Tubular cast on också, och jämföra.

 

Teknik

Stickad kitchener stitch
När jag upptäckte att man kan sticka kitchener stitch istället för att ta fram en nål och sy så blev jag lycklig. Man slipper problemet med att aldrig ha nål med sig när man råkar bli klar med exempelvis tån på en strumpa. Dessutom tycker jag att detta är mycket enklare att memorera än den sydda varianten.