Stickat

Att köpa lycka

11 september, 2015

Williams-garn

Man kan inte köpa lycka för pengar, sägs det. Men man kan köpa garn och det är nästan samma sak. Det är inte mina ord, jag läste dem någonstans, men det är helt säkert sant. Lite extra sant just idag känns det som, för idag kom leveransen från Yll & Tyll!

I onsdags bestämde mig äntligen för hur Williams nästa kofta ska se ut, och beställde garn till den, Drops Baby Merino.  Härliga färger som går i blått och grönt i olika nyanser. Ja, du ser dem här ovanför. Och eftersom det var rea på just detta garnet och dessutom fraktfritt om man handlade över en viss summa, tog jag chansen och beställde lite till. Det blir ju nästan gratis, liksom. Eller. Gratis och gratis. Kanske inte. Men ändå. Ni fattar.

Vad blev det mer då? Jo, jag har suktat länge efter att prova Visjös ullgarn. Det sägs nämligen att det är så mycket mjukare än andra motsvarande ullgarner. Och vackrare garn är Visjös karamell har jag nog aldrig sett. På bild då, än så länge. Alltså beställde jag två såna härvor också. En färgen Ljus karamell och en i Mörk karamell. För bestämma mig för endast en färg kunde jag ju inte. Såklart.

Precis innan jag checkade ut från nätbutiken trillade det dessutom ner tre nystan vinrött Drops Cotton Merino också. Kanske kan de funka till en mössa till Michaela.

Idag kom alltså härligheten. Ett stort mjukt paket som knökats ner i vår postlåda. Som jag har längtat hem hela dagen bara för det här. Och är jag nöjd med mina köp? O ja! Tröjgarnet är lika mjukt som vanligt och härligt färgglatt. Det vinröda möss-garnet kanske aningen för ljust, men vi får se. Vill inte Michaela ha det så hittar jag säkert en annan användning för det. Helt säkert.
Och så Visjögarnet. Jag säger bara ooooh! Det ÄR mjukare än andra ullgarner. Och vilka underbara färger! Nu måste jag bara hitta det perfekta projektet för det garnet.

Så, ja! Man kan köpa lycka för pengar. Om man med lycka menar garn.

Over and out! Nu ska jag klappa garn.

Visjo-karamell

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Carina 12 september, 2015 at 09:37

  Lycka är väl garn:)) Jättefina färger du köpt. Ha en bra lördag. Kika gärna in hos mig. Kram

  • Reply Catarina 12 september, 2015 at 06:17

   Javisst är det! Lycka och garn borde stå som synonymer i ordlistorna. 🙂
   Jag är nöjd med hur färgerna ser ut i verkligheten. Nu kliar det i fingrarna att börja på koftan till Wille. 🙂
   Lovar att kika in hos dig.

   /Catarina

 • Reply pia 14 september, 2015 at 04:25

  Hej! Undrar vilket garn du använde till taifvantarna så det blir rätt grön färg?Mvh Pia

  • Reply Catarina 14 september, 2015 at 05:59

   Hej!
   Jag använde ett ullgarn från Klippans Yllefabrik, men det finns passande färger i både Raumas Finullgarn och Kampes tvåtrådiga ullgarn.

   /Catarina

 • Reply Stickat - Det är inte Halloween än - morslillaylle.se 2 oktober, 2015 at 07:23

  […] Det var det ingen som trodde va? Priostickningen just nu är koftan till William. Den med de härliga blå och gröna färgerna, ni vet. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag bestämde mig för det projektet, för milde […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.