Stickat

Yarnchicken – lagom till påsk

4 april, 2023

 

Lite yarnchicken emellanåt ger spänning i sticklivet. Jädrans i havet vad jag stickade snabbt på slutet för att få garnet att räcka. För garnet räcker ju längre om man stickar snabbt, det är sen gammalt. Och visst hjälpte det! Jag hade i runda slängar en meter garn kvar när jag maskat av den sista vanten.

Min plan var att sticka dem för att kunna ha dem på jobbet när jag fryser, men jag tror inte det kommer att fungera. De sitter lite för löst så jag kommer nog bara att irritera mig över att jag fastnar i tangentbordet med dem. Å andra sidan så kan jag ha god nytta av dem ändå. De är perfekta för halvkyliga vårdagar, och såna kan det komma några stycken nu. Jag vet inte hur det är med dig, men jag är helt och hållet färdig med iskyla, minusgrader och annat tjafs för denna säsongen. Sol och vårvindar vill jag ha.

Första projektet gjort av det fådda garnet som låg i goodiebagen från Stickfest i Väst.  Mönstret fick vi i häftet,  så det är helfått kan man väl säga. Garnet är mjukt och har lite fall, jag undrar hur det skulle bli att sticka en tröja i det. Borde bli ganska trevligt.  Kanske ett framtida projekt. Långt in i framtiden, för något garninköp blir det inte på ett tag. Tror jag.

Jag har lite bekymmer. I-landsproblem visserligen, men ändå. Jag har stickar klart halvvantarna, och håller på med andra sockan av Rabbit Burrow socks av Knitritious, och så har jag ärmarna kvar på den enda tröjan jag har på stickorna just nu.  Sen har jag inga fler projekt förutom kommande egen design. Paniken kryper närmare. Vad ska jag sticka? Jag slöscrollar på Instagram och tillbringar alltför mycket tid på Ravelry medan jag hoppas hitta något jag faller för, men hittills har jag inte trillat dit.

Kanske borde jag istället ta mig i kragen och skriva färdigt mönstret till TjockRöke. Alltså Rökesockan i DK-garn.  Eller till Vedema Cowl. Den är kanske lite sen för säsongen, men visst vore det bra med ett mönster där du kan använda den där härvan du råkade köpa på årets ”slakta stashen”  eller på någon av alla mässor som hittills ägt rum i år. Eller tillhör du, som jag, de som inte kan skiljas från den där udda härvan du haft i flera år? Då är nog Vedema Cowl något för dej. Den kan stickas i väldigt många olika garntjocklekar, och blir lika fin i fingeringtjockt garn som det blir i DK eller till och med tjockare än så.

Nåväl. Jag får fundera på det lite till.

Fakta:  Stickor 3,25mm strumpstickor
Garn:  Svarta fårets Soft Lama Fine. Trevligt garn, måste jag säga
Mönster:  Hudson fingerless mittens av Elin Berlin, Wool and beyond.

 

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Om jag bara kunde sluta spjärna emot så förbenat – Mors Lilla Ylle 4 maj, 2023 at 07:39

    […] här i Skåne är den i full blom. Både våren och pollenallergin. Sticklusten finns visserligen, men som jag skrev sist så fastnar jag inte för något som jag vill lägga upp.  Jag har lagt timmar på att slöscrolla […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.