Stickat

God Jul!

22 december, 2017

God Jul

Det är samma sak varje år. Tidsoptimisten i mig tror att jag ska hinna med mer innan jul än jag gör, och tidspessimisten i mig sitter på andra axeln och säger åt mig att jag aldrig hinner.

Oftast lyssnar jag mer på tidspessimisten än tidsoptimisten, men inte när det gäller sånt som ska göras under december månad. Nåja, det blir ju alltid jul ändå, så det är väl ingen fara. Jag måste bara lära mig att inte bli arg på mig själv när jag inte hinner, och att inte stressa över sånt som jag faktiskt inte måste göra själv. Känner ni igen er?

I år trodde jag att jag skulle hinna bli klar med en hel flock stickprojekt. Det blev jag inte. Som vanligt. Inte med de jag trodde iallafall. Ett par andra projekt har blivit färdiga, men de räknas inte. Tydligen. Suck. Man fungerar lite märkligt ibland. Jag trodde också att jag skulle hinna sticka ett par julkulor till. Det gjorde jag inte, men jag gläds åt de två som jag gjorde i förfjol. Kanske blir det någon ny i mellandagarna. Kanske. Men blir det inte av så är det också ok.

En mössa till mig själv har blivit klar, en mössa till en kär tös är nästan klar och ett par vantar till en annan kär tös är också nästan klara. Och två par strumpor. Och en himla massa annat när jag tänker efter. På det hela taget har det varit ett bra stickår. Det får jag inte glömma. Om jag räknar projekten på Ravelry så hittar jag sju par vantar, sju par strumpor, ett par sjalar och nästan två koftor till mig själv. Till detta kommer det jag ännu inte hunnit lägga in där, så jag är nöjd.

Nu har iallafall julefriden lägrat sig hos oss. Granen är klädd, skinkan är griljerad och vi är redo. Imorgon kommer sönerna hem, med sina respektive tösabitar och hundar. Det ser jag mycket fram emot! Syster med familj tittar också inom en stund.

Jag önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År och hoppas att ni får riktigt mycket sticktid!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.