Stickat

Om tågpendlarproblem och självdisciplin

23 november, 2017

Raggsockor

Har ni tänkt på att om exakt en månad är det lillejulafton. Om en månad och en dag är det självaste julafton! Så. Hur går det med julklapparna? Här går det sådär, men det gör inget. Det blir jul ändå. Om en månad och en dag.

Jag utövar för närvarande strutsmetoden. Sticker huvudet i sanden (nä, de gör förmodligen inte så, det är bara som man säger) och stickar på allt möjligt. Allt utom min Crazy stripes-kofta som skulle behöva bli färdig, så nu har jag gett mig själv restriktioner. Jag måste sticka några varv på koftan varje kväll. Bara några få, det finns ingen anledning att vara elak mot sig själv, men lite självdisciplin får jag försöka ha.

Den är för skrymmande att dra med på tåget till jobbet, annars vore det ett perfekt tillfälle att sticka på den. Pendlandet använder jag istället till att sticka sockar, enkla sockar utan något krångligare mönster. Ungefär som sockarna på bilden. Jag älskar alldeles vanliga gråmelerade raggsockar. Denna gången testade jag en rätstickad kortvarvshäl och är alldeles förälskad i den. Mjuk och mysig och dessutom lättstickad. Och vacker! Det är så roligt att prova nya tekniker. För att matcha hälen gjorde jag även en rätstickad tå. Mjuk och mysig även den.

För tillfället går dock tågpendlarstickandet långsamt. Järnvägsnissarna har bestämt sig för att förbereda för dubbelspår och låter oss åka buss en del av sträckan i två hela veckor. Ve och fasa! Hur ska man kunna få stickro när man ska byta färdmedel stup i kvarten? Det gäller dessutom att vara beredd när man stannar och snabb ut genom dörren annars får man inte plats i bussarna utan får stå kvar och vänta på nästa avgång. Fast. Egentligen är jag glad att de jobbar för dubbelspår. Det kommer att göra pendlandet bättre. På sikt. Men det försvårar stickandet just nu.

Litet fakta om sockarna på bilden.

De är stickade i ett gråmelerat Raggsocksgarn från Garngrossisten och lite vitt Novita 7 bröder på 4 mm strumpstickor.
Hälen jag använt är en rätstickad kortvarvshäl som jag lärt mig genom att titta på instruktionsfilm på Youtube. Jag har länkat till instruktionen på min nya sida AnvändbarheterTitta gärna in där emellanåt. Det kommer att dyka upp mer länkade godsaker där efter hand.
De längsgående ränderna är skapade genom lyfta maskor. Hur du gör hittar du i mönstret Pin Striped Socks av Julia Swart. Mönstret är gratis på Ravelry.

Nu kallar koftan på mig. Jag har lovat den ett par varv ikväll också och man ska hålla sina löften.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - God Jul! - morslillaylle.se 22 december, 2017 at 09:38

    […] flock stickprojekt. Det blev jag inte. Som vanligt. Inte med de jag trodde iallafall. Ett par andra projekt har blivit färdiga, men de räknas inte. Tydligen. Suck. Man fungerar lite märkligt ibland. Jag […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.