Stickat

När solen skiner genom moln

6 september, 2017

Wolkig cowl

Du som bor här i närheten, Skåne alltså, inser att detta fotot inte har tagits idag. Solen lyser endast med sin frånvaro nu och regnet strilar ner utanför fönstret. Annat var det förra veckan då vi besökte Santorini. Där sken solen från en klarblå himmel, och herrejösses vilken vacker ö!

Varför svamlar jag nu om sol och moln kan man undra. Först och främst för att solen skiner genom en molntuss på bilden. Egentligen är det en cowl, men den både ser ut och känns som ett fjäderlätt moln. Dessutom heter faktiskt mönstret Wolkig, vilket enligt mönsterdesignern betyder molnig. Molntussen har fått bo i en av mina egenhändigt sydda projekpåsar och trivs ypperligt. Eller rättare sagt trivdes, eftersom cowlen faktiskt är färdig. Bara två trådändar att fästa och att tvätta upp den. Vitt garn blir lätt lite solkigt när jag drar projektet med mig överallt. Lite mindre solkigt numera när det får en egen påse att bo i, men ändå. En lätt tvätt skadar inte. Det kommer foto och mer info när jag fixat det. Och när det slutat regna så jag kan fotografera. Jag gillar inte riktigt att vi går mot den mörkare årstiden nu, när jag inte längre kan fotografera på kvällarna utan är hänvisad till att vädrets makter är välvilliga på helgen.

I projektpåsen på bilden har istället ett nytt projekt flyttat in. Jag var ju tvungen att i all hast leta upp ett projekt att ha med mig på resan eftersom de jag hade pågående var alltför skrymmande. Dessutom ville jag ha ett projekt jag kunde använda mina trästickor till eftersom de brukar vara lättast att få med sig genom säkerhetskontrollen. Sagt och gjort. Jag bestämde mig för ett par vantar jag sneglat på länge och började rota efter garn. Vårt ressällskap skakade mest på huvudet när jag for omkring med detta i sista minuten. Vaddå? Sånt är ju viktigt! Jag begriper bara inte varför jag inte packade detta tidigare. Det blev i ärlighetens namn inte så mycket stickat, men tre fjärdedelar av en flerfärgsstickad vante hann jag med. Det blir en del sticktid på flyget om inte annat. I alla fall om jag inte somnar.

Fotot nedan är taget i Oia på Santorini. Helt underbart vacker plats.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Stickat - En molntuss i äppelträdet - morslillaylle.se 11 oktober, 2017 at 08:05

    […] riktigt. Men ändå. Den är vit och fluffig och mjuk, precis som moln är, och så heter designen Wolkig dessutom. Wolkig som i molnig. Ja, du […]

  • Reply Stickat - Hur kallt är det? - morslillaylle.se 19 oktober, 2017 at 10:52

    […] blev min semesterstickning. Ni vet, den som jag for omkring och plockade ihop material till bara någon timme innan vi skulle åka till Santorini. Vårt […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.