Stickat

Gåsögonvantar i solen

25 augusti, 2015

Gasogon

Åh vad jag är nöjd med färgvalet på de här! Den där gulgröna färgen har jag haft svårt att hitta användning för, men när det hamnade bredvid det mossgröna nystanet föll allt på plats. Nästan. Jag var tvungen att rådfråga min käre man också.  Färgsäkrare ögon finns nog inte.

Jag har snöat in på mönster som inte är så mycket krusiduller på. Rena, enkla och lätta att memorera. Ungefär som det här. Fast det här var lurigare än man kan tro att memorera. Rutorna är olika stora så det gäller att hålla tungan rätt i mun i början. Nu sitter det bra, tycker jag. Mönstret heter Gåsögonvantar och kommer även detta från boken Varmt & Stickat. Namnet på dem gillar jag inte riktigt, men åh vad jag gillar resultatet. Dock tyckte jag det var rätt märkligt att jag inte fick ihop diagrammet med antalet maskor jag hade lagt upp. Jag räknade och räknade, men det gick bara inte. Till sist kom jag fram till att de 72 maskorna jag lagt upp (ja, det är det antalet boken säger) inte funkade ihop med diagrammet som var på 2 x 34 maskor. Det säger sig liksom självt. Jag fick lösa det så att jag la till en maska i var sida på diagrammet så löser det sig ändå.

Fakta då;

Mönster: Gåsögonvantar från boken Varmt & Stickat
Stickor: 2,25 mm
Garn: Klippans yllefabrik, såklart.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Josefin 28 augusti, 2015 at 08:56

  Nu har jag varit här och tittat så många gånger så ny måste jag skriva en kommentar! Så vackra saker du skapar! En nybörjare som jag blir väldigt inspirerad! Vackra plagg och fantastiska bilder! Tack!

  • Reply Catarina 30 augusti, 2015 at 12:47

   Hej! Tack för dina fina ord! Det är så härligt att det jag gör inspirerar någon annan.
   Jag smög mig in på din sida och kikade lite också. Nyfiken är jag ju. 🙂 Och oj vilka fina grejer du gör! Att sy är du definitivt inte nybörjare på. 😉

   Tack än en gång för dina fina ord och för att du tog dig tid att skriva ner dem här.

   /Catarina

 • Reply Stickat - Beresta gåsögonvantar - morslillaylle.se 17 september, 2015 at 06:45

  […] Gåsögonvantarna från boken Varmt & Stickat är färdiga. Mönstret blev lite enformigt mot slutet, men jag älskar fortfarande hur färgerna blev tillsammans. Men v a r f ö r är det så tråkigt att sticka tummarna? Att fästa trådarna är inga problem på ett par vantar. Det är tummarna som är värst. Lite märkligt eftersom det egentligen går ganska snabbt att göra dem. Det är tur att jag ändå har lite ordning på mig själv och inte börjar på nytt projekt innan tummarna är klara. Lite ordning, alltså. Bara lite. […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.