Stickat

En molntuss i äppelträdet

11 oktober, 2017

Wolkig cowl

Titta! Det sitter en molntuss i vårt äppelträd!

Ja, jag vet ju att det inte är en molntuss. På riktigt. Men ändå. Den är vit och fluffig och mjuk, precis som moln är, och så heter designen Wolkig dessutom. Wolkig som i molnig. Ja, du ser!

Detta har varit min åkabilstickning och åkatågstickning, ja till och med stickcaféstickning i sommar. Kort sagt har jag stickat på denna när jag behövt ett projekt som inte kräver så mycket tankemöda, för detta är verkligen ett enkelt mönster. Det ser kanske inte så ut vid första anblicken, men man lär sig fort de få rader som gör mönsterrepetitionen. Välj bara ut ett relativt tunt garn (light fingering), mjukt får det också gärna vara, och sätt igång. Mönstret är till och med gratis! Jag länkar till det längst ner i texten som vanligt.

Jag vet inte riktigt vad det är för kvalité på garnet. När jag beställde det för längesen stod det att det skulle vara cashmere. Det är jag tveksam till, men man vet aldrig. Någon liten gnutta är det kanske. Eller inte. Egentligen kvittar det för mjukt som cashmere är det åtminstone.

De senaste veckorna har varit helt galna. Det känns som att jag aldrig varit hemma. Inte tillräckligt åtminstone. Men några maskor varje dag har det ändå blivit. Nu har det lugnat ner sig en aning så att jag fått lite inspiration att skriva, men nästa vecka drar det igång igen. Jobb, yoga, frisörsbesök och sen en tur till Stockholm och Uppsala. DET ser jag fram emot. Väldigt mycket. Kanske blir det ett besök på Yll & Tyll denna gången. Inte för att jag planerar att köpa något speciellt, men man vet aldrig.

Utöver detta då? Något mer måste jag väl ha gjort i sommar? Jodå. Jag har flera klara projekt. Trådarna är fästa och de är tvättade och blockade. Och numera även fotograferade. Det kommer mera, med andra ord. Jag lovar! En sjal, ett par vantar, en cowl (till) och två mössor är klara. Ett par vantar och ett par strumpor på gång. Jag inser plötsligt att jag nog hunnit sticka mer än jag trodde. Man ska inte förakta de korta stickstunderna.

På stickorna sitter också min kofta som jag började på i somras. Det gick hyfsat fort i början, men nu funderar jag allvarligt på om man möjligen kan ha en trekvartsärm och en kort ärm på en yllekofta. Vad säger ni? Jaså inte? Nähä? Suck. Då får jag väl fortsätta då. Det blev några centimeter stickat på stickcaféet i lördags, men många var det inte. Sockarna var roligare, och att fästa trådar.

Fakta om molntussen;

Mönster: Wolkig av Martina Behm (ni vet hon med Leftie-sjalen)
Stickor:  Jag vill minnas att jag använde 4 mm Knit Pro rundstickor
Garn: Ingen aning om vad det är för garn. Väldigt mjukt och fluffigt garn i Light Fingering-tjocklek

 

Wolkig cowl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.