Stickat

Tovade barnehagevotter

1 februari, 2017

Jag hade två funderingar, den ena var att prova att tova mitt garn från Klippans yllefabrik och den andra var att sticka ett par Barnehagevotter. I Norge verkar man vara förtjust i modellen och då kan det inte vara fel, eller hur! De ser verkligen ut att sitta ordentligt på de små händerna.

Google fick jobba lite. Jag letade efter ett mönster på Barnehagevotter som skulle tovas. Inte helt enkelt att hitta, visade det sig. Mönster på vantarna fanns en uppsjö av, men de var sällan tovade. Så småningom hittade jag ett mönster som kändes värt att prova och stickorna åkte fram. Snabbstickade är de så de var klara på ett par dagar. Sen var det tovingen. Här kunde det gå precis hur som helst, jag hade ingen aning om hur Klippangarnet uppförde sig i tovningen. Efter en runda i tvättmaskinen tillsammans med några par jeans visade det sig att garnet uppförde sig exemplariskt. De blev lätt tovade, drog ihop sig lite och blev så där härligt luddiga. Ja, jag hjälpte till lite med luddigheten genom att premiäranvända min nyinköpte hundkarda, det ska erkännas.

Frågan är om det blev rätt storlek på vantarna. Jag stickade i storlek 5 år, men jag har ingen femåring att prova på. Det hade varit rätt bra att veta, inser jag nu. Får grunna på vem som har en femåring som kan tänka sig prova.

Vantfakta:

Garn: Dubbelt garn av tvåtrådigt ullgarn från Klippans yllefabrik
Stickor: 3,5mm och 5 mm strumpstickor. Det mönstrade partiet stickas med tunnare stickor för att få lite midja på vanten.
Mönster: Hittade ett mönster på en norsk blogg; Ullkurven. Det ÄR på norska, men inte speciellt svårt att följa.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.