Stickat

Tösabitvärmare

30 oktober, 2013

merinomuddMin äldste sons gulliga flickvän är frusen av sig och frågade om jag kunde göra såna där som man har om handlederna och ner på handen så att man inte fryser.
Jamen självklart!
Garnet skulle vara grått och fick inte klia. Vad som kliar är väldigt individuellt så jag bad henne själv klappa lite garn i garnaffären och känna efter. Hon valde Drops Big Merino i en härlig grå färg. Det kliar inte alls.
Sen återstod att fundera ut hur de skulle se ut. Jag letade fram lite bilder på olika varianter och vi kom fram till att flätor fick det gärna vara på, men ingen stickad tumme för den är bara ivägen om man behöver dra upp dem lite.
Naturmama´s Gardening Cuffs var det närmaste vi kunde komma. Eftersom jag använde ett tjockare garn gjorde jag bara tre flätor istället för fyra som det är i mönstret. Jag la till ett hål för tummen också, så att de skulle hålla sig på plats.
Knappt två nystan gick det åt och jag använde stickor 4.

Nu är ju då frågan vad såna här kallas. Cuffs kallar Naturmama dem för, men på svenska då? Handledsvärmare? Halvvantar? Nästan-vantar? Muddar?
Kärt barn har många namn.

Eller kanske Tösabitvärmare! Ja!

muddar

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.