Stickat

Julstämning

25 december, 2015

julkulor

Det har varit ont om julstämning hos mig i år. Den brukar infinna sig kring första advent, men inte i år. Helt borta. Adventsljusstakarna kom fram i någorlunda rätt tid, men sen var det stopp. Jag antar att jag haft lite annat att tänka på, så själva julandet fick stå tillbaka. Missförstå mig inte. Jag är inte en som kräver en ”tomtenärfartillallabarnenjul” Det är inte alls så. Men jag brukar älska att plocka fram alla tomtar och änglar. Och ljus. För att inte tala om att köpa gran och klä den. Eller dem. För vi har även en liten plastgran som vi har i tv-rummet i källaren. I år blev det inget sånt. Den 22 december bestämde vi oss för att inte köpa någon riktig gran i år. Vi kör med den lilla plastgranen uppe i år. Det finna absolut ingen anledning att jäkta ihjäl sig eller tvinga sig till saker när energin inte finns.

När vi hämtade ner julgransprydnaderna från vinden hände det. Det var där julstämningen fanns. Jag klädde den lilla granen med så många kulor, tomtar, glitter, ljus och annat som jag bara kunde få plats med. Det är verkligen inte många tomma grenar. Ändå ligger säkert 80 % av julgransprydnaderna kvar i lådan. Men det GÖR inget!

Så, vad har då detta med stickning att göra. Jo. Jag fick för mig att för första gången sticka julkulor. Perfekt för garnrester. Och perfekt för glittergarnet jag köpte till syrrans tomteluvor (som inte blev nåt av) Jag är rätt nöjd. Visst blev de fina! Mönstret fick jag från en Facebook-grupp jag är med i, som stickdesignern LillCat har. Hon finns också på Ravelry, men just de här kulorna har varit adventsstickning i Facebookgruppen och finns nog inte på Ravelry.

Nu när jag fått roa mig lite med tvåfärgsstickning ska jag ta tag i ärmarna igen. Jag vet. Jag tjatar. Mycket snack och lite verkstad. Ingen verkstad, till och med. Men jag lovar. Lite ska jag sticka på dem innan jag börja på något annat.

Lite fakta då:

Garn: Rauma Finull
Stickor: Strumpstickor 2,5
Mönster:  Från LillCat Designs Facebookgrupp.

 

Passar på att samtidigt önska er alla en riktigt skön fortsättning på julen och ett Gott nytt år!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.