Stickat

Vanten och den bortglömda tummen

30 juli, 2016

Angelas-mittens

Jag har fnissat många gånger åt stickare som lagt upp foton på vantar där man glömt tummen. Jag erkänner det. Tänkt att hur kan man glömma det. Det står ju i mönstret.  Jag kan härmed meddela att jag också gjort detta nu. Jupp, det är sant! Och hur kunde jag glömma det? Det står ju i mönstret! Ja, det gör det, men då måste man läsa hela mönstret. Tänka sig!

Jag fnissade inte speciellt mycket när jag upptäckte det, men så här efteråt blir det rätt kul. Som tur är hade jag inte hunnit så rysligt långt. Tumkilen skulle börjat precis efter den lettiska flätan. Bara att bryta ihop och komma igen. Sticka lite bakåt. Gör om, gör rätt. Ja, ni vet. Garnet räcker ju längre på det här viset, eller hur man nu ska se det.

Lite fakta ska ni få innan jag börjar sticka bakåt;

Mönster: Angela’s mittens. Gratismönster på Ravelry
Stickor:  2,5 mm
Garn:  Tvåtrådigt ullgarn från Klippans yllefabrik.

Återkommer i ärendet.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.