Stickat

Rosa sockarna är färdigtrasslade

7 februari, 2016

Cissistrumpor

Färdiga! Trots att jag hade lite otur när jag tänkte.  Herrejösses vad det har trasslat. Garnet alltså. Någon gång borde jag lära mig att det inte är säkert att det är tidbesparande att sticka båda sockarna/vantarna samtidigt. Från samma nystan. Det är ju som upplagt för trassel. Tanken denna gången var att jag skulle få två likadana strumpor och det blev det ju.

Nu är frågan om de passar.  Fotlängden ska vara ok. Det har vi mätt och kollat. Dock är jag orolig för att skaftet ska vara för trångt. Å andra sidan vet jag att det här garnet brukar töja sig lite, så jag hoppas det funkar.

Det blev lite garn över så jag har faktiskt börjat på ett par i mindre storlek, men i samma stil. Tänker att det kanske finns någon liten människa i samma familj som vill ha dem. Den stora frågan är ju då; Hur stora fötter har en 4-åring?

Och så lite fakta då;

Garn: Svarta Fårets raggsocksgarn
Stickor:  4 mm strumpstickor
Mönster:  Eget hittepå. Det kommer inte att bli något nedskrivet mönster av det här. Det finns redan snarlika till salu på Ravelry.

Nu hoppas jag att det inte dröjer alltför länge innan nästa inlägg. Jag har passat på att ta fler foton i helgen, så jag bör klara mig i veckan iallafall. Längtar tills det är fotoljust på kvällarna efter jobbet också. Snart är vi där

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Stickat - Små rosa restsockar och den stora tomheten - morslillaylle.se 10 februari, 2016 at 05:49

  […] Fakta om garn och annat när det gäller 4-åringens strumpor hittar du här.  […]

 • Reply Charlotte Lotta Eriksson 11 februari, 2016 at 12:30

  Så vackra sockar!!! En fråga från en som inte är lika stickvan: är det massor av trådar inuti sockorna nu då? Eller hur gör man? Tack på förhand /Lotta

  • Reply Catarina 12 februari, 2016 at 07:44

   Tack! 🙂
   Jo, det kan man väl säga att det blir. I och med att man stickar med mer än en färg så blir ju socken tjockare eftersom det ena garnet hela tiden löper på insidan av arbetet. Sen blir det ju lite trådar att fästa också, men det brukar jag försöka göra efter hand.

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.