Stickat

Rosa sockar – när man har otur när man tänker

27 januari, 2016

Cissisockar

Så här blir det när jag har otur när jag tänker. Trassligt, alltså.

Skulle sticka ett par rosa sockar till en kär vän och känner för att sticka lite olika mönster på dem. För att de då ska bli likadana stickar jag dem parallellt. Från samma nystan. Med flera färger samtidigt. Ja ni fattar ju. Det blir trassel a la grande. Hela kvällen igår fick jag ägna åt att reda ut de nystan som inte för närvarande sitter fast i sockarna, men som ändå nästlats sig in i röran. Som synes återstår en del röra. Den lär inte bli uppredad förrän jag är klar med hälarna och kan ta av det mörkrosa garnet.

Åter till stickorna, alltså.

Färgerna är inte helt rättvisande på bilden. De olika rosa nyanserna passar bättre ihop i verkligheten. Jag lovar. Det blir lite fel på inomhusbilder, men är man inte på hemmaplan i dagsljus så får det bli så här ibland. De färdiga sockarna tänker jag fotografera utomhus. I dagsljus.

Lite fakta då

Garn: Svarta Fårets raggsocksgarn
Stickor:  4 mm strumpstickor
Mönster:  Eget hittepå. Det kommer inte att bli något nedskrivet mönster av det här. Det finns redan snarlika till salu på Ravelry.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - Rosa sockarna är färdigtrasslade - morslillaylle.se 7 februari, 2016 at 05:46

    […] Trots att jag hade lite otur när jag tänkte.  Herrejösses vad det har trasslat. Garnet alltså. Någon gång borde jag lära mig att det inte […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.