Stickat

Vackra sockar, eller inte

5 februari, 2014

Jag har velat fram och tillbaka. Ska jag göra ett par bäddsockar jag sett på en blogg, eller ska jag inte. Jag vill ju göra ett par sockar med vackert skaft på, men tycker jag om dem eller inte? Bästa sättet att ta reda på det var såklart att prova, kom jag på. Alldeles själv. Så, jag provade.

bäddsockarNä, jag tyckte inte om dem. Blev lite osäker igen och frågade den expertis som var hemma för tillfället, käre mannen och äldste sonen. Nä, de tyckte inte heller om dem. I mitt stilla sinne tänkte jag att de ser ut som ödleskinn, eller en drake snarare. Och, utan att jag nämnde något, så säger sonen; Men mamma, de ser ju ut som en drakrygg!
Jahapp, de river jag upp!

Nytt försök. Letar igenom Ravelry efter ett par sockar som faller mig i smaken. Nichts, nada, inga sockar som motsvarar det jag vill ha. Eller.. vet jag kanske inte vad jag vill ha egentligen?
Jag fick en idé och gjorde ett försök till.
eget försök sockarSkulle det möjligen kunna se ut så här?
Eller så här?
1402 eget försök sockar 2Kanske, om jag använder ett annat garn. Jakten på det perfekta sockmönstret fortsätter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.