Stickat

Om snilleblixtar och Ravelry på Youtube

25 januari, 2020

Visst händer det ganska ofta att det dyker upp bra idéer i hjärnan, men det är långt från tanke till handling för det mesta. Min goda vän fick en superidé, och klok och redig som hon är så har hon sett till att genomföra den också. Kolla här bara!

Jag tar det hela från början.

Elaine (EllanBellan Knits på sociala medier) startade för flera år sen ett stickcafé här på orten eftersom hon saknade ett stickcafé som träffades på helgerna. De som redan existerade hade sina träffar dagtid mitt i veckan och då är det många av oss som jobbar. Idag är vi en bit över 100 medlemmar i Facebookgruppen där träffarna läggs ut, men på själva träffarna är vi såklart inte så många. Vi brukar vara ett tiotal personer eller nåt sånt. Det är ett härligt gäng som träffas, oavsett vilka av medlemmarna som dyker upp.

Vid ett par tillfällen har vi haft genomgångar, eller minikurser, över hur Ravelry funkar. Vi är ju lite olika med sånt där. Några av oss använder Ravelry helhjärtat och har inga problem med att det är på engelska. Några tycker det är knepigt just eftersom det inte är på svenska och känner sig osäkra på hur man gör och ifall det är säkert att köpa mönster därigenom.  Så, Elaine gick igenom det grundligt för gänget och hade till och med satt samman ett litet kompendium med bilder för att förtydliga ytterligare. Det var mycket uppskattat, framförallt av de som känt sig lite osäkra.

Nu har Elaine fått den riktiga snilleblixten! Självklart är det ännu lättare att visa om man spelar in en film och lägger ut på Youtube. Javisst! Om jag kommit på idén så hade det sannolikt stannat därvid, jag hade aldrig kommit till skott. Men Elaine har redan spelat in två filmer. En lite längre över grunderna och en lite kortare över hur man köper mönster. Givetvis är hennes filmer på svenska.

Så om du känner dig osäker över Ravelry så hoppas jag att hennes filmer kan hjälpa dig. Jag vet att hon spånar på fler filmer, så håll utkik i hennes Youtubekanal.

Skulle du vara en sån som känner sig lite osäker över hur man hittar på Youtube så finns länkarna här på morslillaylle också. Kika på sidan Användbarheter. När du sen hittat in till Elaines Youtubekanal så klickar du på Prenumerera så får du aviseringar när hon lägger upp nytt. Bra va!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.