Stickat

UFO eller inte UFO, det är frågan!

13 juli, 2014

projekt

Det var ju det här med UFOn. Tänkte visa er ett urval av mina ofärdiga alster..

Vi börjar längst ner i mitten, det är ett par rosa Hello Kitty-vantar till prinsessan Elsa. Insåg att de var på gränsen till för små, och så är jag inte nöjd alls med hur de ser ut. De SKA rivas upp och jag SKA börja om.  Jag lovar!

Till höger om vantarna ligger ett blått bylte. Det är början på en kofta. Till mig. (kryss i taket) Men, jag använde för tjocka stickor, så masktätheten stämmer inte alls. Det visade sig att jag inte hade några stickor alls i rätt storlek, så jag fick offra mig och köpa nya tippar till mina Knit-prokablar.

Ovanför blåa byltet ligger ett blått bylte till. Det är försök nr 2 på samma kofta. Till mig. Med rätt storlek på stickorna. Men även detta vilar medan jag håller på med det du ser allra längst till vänster.

I mitten längst upp ligger en disktrasa. Jag såg ett mönster på Ravelry på dessa och jag bara MÅSTE testa! Det sammanföll lämpligt nog med att jag hittade bomullsgarn på rea på Hemtex. 10 kronor nystanet, det kan man inte låta bli!  Men min vana trogen möblerade jag om i mönstret direkt. Man skulle börja med en i-cord och sen plocka upp maskor i den. Jag fick inte det snyggt så jag la upp på vanligt vis och stickade i-corden sist. Det blev bra det också. Tycker jag. Det enda jag har kvar här är att klippa av och fästa trådarna. Det tycker man ju att jag lätt skulle klara. Nån dag. Eller så river jag upp den och gör ni i snyggare färger. Vi får se.

Och så då längst till vänster. En kofta till lillprins William. Denna kvalificerar dock inte in som UFO eftersom det är detta projektet jag jobbar med just nu. Jag har kommit en bra bit till nu, men det tar jag i ett annat inlägg. En annan dag. Om WordPress är medgörligt och tillåter att jag laddar upp bilder. Det är inte alltid det gör det. Av någon anledning.

Åter till stickorna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.