Stickat

Mrs Watson och fingarnet

15 mars, 2017

Har ni också härvor i garnstashen som ni går och klappar på lite ibland? Såna som ni tycker är så fina att ni måste hitta absolut rätt projekt att använda det till? Jag har inte många såna, men några härvor Colinette Jitterbug råkade jag klicka hem för ett år sen ungefär. Eller är det två år sen. Tiden går så fort! Jag läste nånstans att garnet skulle utgå och en garnförsäljare sålde ut sina rester lite billigare, så jag slog till.

En av härvorna, en härlig röd, använde jag till ett par Sjöfn-sockor förra året. Det blev så vackra! (jo, man får visst säga så om det man stickat själv!) Dock har jag inte använt dem än, och det är nästan skämsvarning på det. VARFÖR använder jag inte de vackraste sockorna jag har? Förmodligen är det samma mekanism som gör att jag inte velat använda de två sista härvorna jag har, de två som är på bilden ovan.

Plötsligt insåg jag en dag hur urbota dumt det är att låta dem ligga. I princip kan jag ju bli påkörd imorgon och aldrig få möjlighet att använda dem. Eller så går det ohyra i dem, eller jag kanske till och med tappar sticklusten för gott! (hemska tankar) Turligt nog sammanföll mina insikter med att jag hittade ett mönster som passar perfekt.

Jag klappade härvorna en sista gång och plockade fram nystmaskinen. Nu har de transformerats till två vackra garnkakor istället, och är mitt i en transformering till. De håller på att bli en sjal. Till mig! (vem annars?) Jag blev väldigt förtjust av sjalen Mrs Watson som Martina Behm gjort. Ni vet, hon som gjort bl.a. Mrs Winkle och Leftie-sjalarna. Hon har så spännande konstruktioner på sina mönster, och ni vet ju hur svag jag är för sånt.

Just nu funderar jag på om jag ska lägga in en rand av de röda resterna från Sjöfn-sockorna i sjalen, eller om den är vackrast i blått och beige. Jag har inte bestämt mig. Det slutar nog med att jag provar och utvärderar sen. Det är så jag brukar göra.

Lite fakta ska ni få:

Garn:  Colinette Jitterbug, färgerna Oyster Blush och Velvet Damson.
Stickor: 4,5 mm rundstickor
Mönster: Mrs Watson av Martina Behm

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.