Sytt

Nysydda projektpåsar

13 augusti, 2017

projekt påsar

Plötsligt händer det! Nej, jag har inte vunnit på Triss, fast det hade suttit rätt fint måste jag säga. Plötsligt hände det att symaskinen åkte fram och det är inte illa det heller.

Jag har funderat ett tag på att sy mig ett par projektpåsar, men inte riktigt kommit till skott. Jag hade förberett det hela genom att beställa lite blixtlås och när vi för några veckor sen var på Ikea passade jag på att köpa på mig lite lämpliga tyger. Sen har de legat i en hög och blängt på mig, tygerna och blixtlåsen. Så publicerade Tant Kofta en serie inlägg på Instagram där hon visar hur hon gör sina projektpåsar och jag blev ännu mer sugen.

I fredags kväll hade bestämde jag mig för att ta tag i det. Mannen var ute och fiskade och äldste sonen jobbade. Men. Det var en rejäl uppförsbacke. Symaskinen fanns i tvättstugan när vi hade översvämning så den behövde lite kärlek och en del rengöring. Och var fanns alla trådrullar, knappnålar och symaskinstillbehören? Och var i hela friden fanns min tygsax? Behöver jag nämna att det inte blev något sytt i fredags kväll? Nä, tänkte väl det.

I lördags var det inplanerat stickcafé. Vi var en liten skara, men  trevligt vi hade! Många härliga skratt och en oerhörd massa inspiration. Faktiskt blev jag så inspirerad att jag var tvungen att köra till affären efteråt så jag kunde köpa mig en ny sax. En som klarade att klippa igenom tyg. Någon riktig tygsax är det inte, men den är åtminstone någorlunda vass.

Så på lördagseftermiddagen klippte jag till tyg till den lilla påsen och började sy ihop. Den är ordentligt sydd, kan jag säga. De flesta sömmarna är sydda två gånger. Och sprättade dessemellan. Jag måste verkligen köpa mig en sprättmojäng, för den hittade jag givetvis inte heller, så jag fick pilla upp sömmarna med en knappnål och sax. Ingen som såg mig vid symaskinen den kvällen kunde tro att jag en gång i tiden sydde de flesta av mina kläder själv. Inte en chans. Men det lossnade lite efter hand och när jag idag gav mig på den lite större påsen kändes det redan lite mer hemtamt.

Jag är supernöjd med de här två påsarna och kommer helt säkert att göra fler. Faktum är att jag behöver en flock påsar till så att alla pågående stickprojekt kan få en egen. Men först ska jag skaffa mig lite syattiraljer. Nya knappnålar, sprättmojäng, tygkrita, en riktig tygsax och säkert något mer som jag kommer på när jag kommit till affären. Just det, ett måttband behöver jag också. Mitt gamla har blivit krokigt av någon anledning. Det duger inte alls att mäta med längre.

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Test 15 augusti, 2017 at 09:03

  Test

 • Reply Stickat - När solen skiner genom moln - morslillaylle.se 6 september, 2017 at 07:13

  […] enligt mönsterdesignern betyder molnig. Molntussen har fått bo i en av mina egenhändigt sydda projekpåsar och trivs ypperligt. Eller rättare sagt trivdes, eftersom cowlen faktiskt är färdig. Bara två […]

 • Reply Rebecka 23 juni, 2022 at 05:56

  Så fina påsar!
  Vad har du använt för mönster till projektpåsarna? Behöver också sy ett gäng till mig 🙂
  Fin blogg, trevligt att få inspiration till olika projekt med.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.