Stickat Sytt

Om att tämja bråkigt garn och att matcha projektpåsar

23 augusti, 2017

Jag kom på det! Jag kom verkligen på det till sist! Det tog lite tid, men nu vet jag vad det bråkiga självrandande garnet ville bli. Åtminstone hälften av det, eller nåt.

Efter en planlös djupdykning i den osorterade delen av mitt garnlager hittade jag några glömda nystan mörkgrått garn i fingeringtjocklek. De hade blivit över när jag stickade en sjal för några år sen. Undrar var den tog vägen, förresten. Jag tror inte ens den blev blockad. Den får jag nog leta efter nån dag för den förtjänar faktiskt att bli färdig. Nå, det är en annan historia. Jag återkommer kanske om den. Om jag hittar den.

Det var då det slog mig! Det nyfunna grå garnet skulle passa fint ihop med det röda självrandande som jag försökte göra trasmattesockar av. Tillsammans skulle det bli en perfekt Leftie-sjal. Hej och hå. Min vana trogen drog jag igång direkt. Jag måste verkligen jobba på den där självkontrollen, åtminstone när det gäller garn. Och tyg. Och skor. Och.. Nej vi stannar där.

Bra blir det iallafall! Tänk att det skulle vara så svårt att komma på vad jag skulle använda garneländet till. Nu har jag bara tre nystan bråkigt självrandande garn till att sätta sprätt på. Många Leftisar blir det. Kanske. Fast inte just nu. Varven är så långa nu på sluttampen att jag bara hinner några stycken på väg till jobbet, men det gör inget. Den får ta tid, för det är inte vinter än. Kruxet är att den börjar bli för stor för att få plats i väskan. Får man börja på en ny då?

Den här sjalen bor för tillfället i den ena av mina nysydda projektpåsar och den stortrivs! Och matchar dessutom. De andra projekten får slåss om den lite mindre randiga påsen, men inte så länge till. Jag har skaffat mig nya syattiraljer istället för de jag slarvat bort och råkat köpa lite mer tyg. Några meter bara. Ja, några är väl sju. Och ett trettital dragkedjor. Många påsar blir det. Om jag hinner imorgon så knåpar jag nog ihop några. Jag har några förbättringar jag längtar efter att prova.  Idag har jag varit ordinerad lugn och soffläge efter en rejäl massage. Jag vaknade med något knas i ryggen i söndags och har stapplat fram som en pigg nittiåring sen dess. Nu är det bättre, men lugn, soffläge och mycket dricka ordinerades.

Fakta om sjalen

Garn: Det gråa är en ullblandning som påstår sig innehålla några procent cashmere. Jag vet inte om jag tror på det. Det är köpt från Turkiet för flera år sen. Det röda är Drops Fabel.
Stickor: 3,5 mm Knit Pro rundsticka.
Mönster: Leftie av Martina Behm.  Välskrivet och lätt att följa, precis som det brukar vara när det kommer från Martina Behm.

Leftie sjal

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - Om Leftie, mamelucker och upprörda känslor - morslillaylle.se 25 oktober, 2017 at 08:56

    […] bilderna syns min Leftie som jag stickade i somras när jag plötsligt kom på vad jag skulle använda ett av mina […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.