Stickat

Ingen ful ankunge alls

11 april, 2014

ugly duckling

Koftan jag gjort till lillprins W är klar. Förutom att fästa trådarna och sy dit knapparna.
Men.. det behöver man en nål till. Och mina nålar är BORTA! Allihop! Ja.. allihop utom en jättetjock, som inte fungerar till detta.

Så, medan jag väntar på att nålarna ska komma fram igen så blev jag tvungen att börja på något nytt.
Jo, jag lovar! Jag var verkligen tvungen!

Och eftersom jag ju har en hyggligt lång ”Att-göra-lista” så är det inget problem. Alls.
Detta är den blygsamma början till ett par Ugly Duckling-sockar i Drops Fabel. Det bruna garnet fick jag för ett tag sen av min kära kollega som fått det över när hon virkat en filt i mormorsrutor. Sen fick jag ju offra mig och komplettera med det turkosmelerade häromdagen.
Och ja.. det slank ner ett par nystan till. Man KAN inte bara köpa ett. Då känner de sig ensamma. Tror jag. Eller inte.

Jättekul mönster är det iallafall. Igårkväll hamnade jag i bara-ett-varv-till-träsket. Jag var TVUNGEN att bara göra en ruta till för att se hur färgerna skulle bli i den. Fick till sist säga till mig på skarpen att gå och lägga mig.

Nu kallar den fula ankungen igen. Bara ett varv till….

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply ljungbergskan 11 april, 2014 at 07:55

  Åh! Till min lille prins? 😉 🙂

 • Reply Catarina 12 april, 2014 at 10:03

  🙂
  Njae… i så fall får han vänta vääääldigt länge på att använda dem. De blir i vuxenstorlek.
  😉
  Men.. de går säkert att göra i pyttestorlek också 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.