Stickat

Färgglad överraskning

4 juni, 2015

Pinstripe-socks

Då var det roliga slut. Sockarna jag skulle sticka på tåget är klara och i ärlighetens namn är de inte enbart stickade på tåget. Men lite. Några resor iallafall.

I förra veckan var jag i Stockholm på utbildning och jag tänkte att det här projektet var nog lagom att ta med på resan. Det tar ändå dryga treochenhalv timme dit. Och lika mycket hem. Gissa hur mycket jag stickade!  Ingenting. Eller jo, ett par varv gjorde jag, men det var första kvällen på hotellrummet. Inte på tågresan. Och det är lika bra jag erkänner. Jag funderade på att ha fler projekt med mig. För tänk att bli utan något att sticka på! Hemska tanke. Men jag har lärt mig den hårda vägen. Baxat med mig flera projekt, bara för att komma hem med dem utan att ha stickat många maskor.

Som synes blev sockorna inte helt identiska. Bara nästan. Men nästan var mer än jag planerade eller räknade med. För jag började ena sockan från utsidan av nystanet och den andra från insidan och stickade på dem parallellt. Lagom till att jag nådde tån på den ena sockan kröp det fram en färg till ur nystanets mörka inre. Och så förvånad jag blev! Rosa! Jamen hur tänkte de här? Lite limegrönt, turkos och grått blir vackert tillsammans. Nyutslagna löv, hav och klippor. Och så rosa. Som tur var räckte garnet UTAN att jag behövde använda det rosa stycket. Och tur var också att det partiet fanns i mitten av nystanet. Ungefär. Tillräckligt i mitten för att det skulle funka. Det mittersta partiet får vila i garnhögen tillsammans med annat sockgarn. Det hittar nog sitt syfte så småningom. Se här. Visst håller du med mig?

Pinstripe-sockar-med

 

När sockarna blev klara infann sig den vanliga frågan. Vad ska jag göra nu? För jag har ju verkligen brist på garn (INTE) och vilande projekt (INTE).

TAIF-vantarna låg överst i UFO-högen och skämdes utan tummar. Det gör de inte längre. De har fått tummar och skäms verkligen inte. Av bara farten fick jag tummarna loss (mina tummar, inte vantarnas) och skrev rent mönstret, och tillverkade ett diagram för tummarna också (vantarnas, inte mina tummar här)  . Så nu är det bara lite mätningar och beräkningar kvar, sen ska käre maken få hjälpa mig att sätta ihop delarna till ett presentabelt mönster. Nu är det nära!

Jag har också bestämt mig för att göra om lite på flufftröjan. Ska ge mig på det nästan omöjliga projektet att riva upp resåren nedtill och sticka om. Ska även riva upp resåren runt halsen och göra lite fler intagningar där innan jag stickar ny resår. Halsringningen blev alldeles på tok för stor.

Fast nu blir det hopp i loppelådan, för det har varit alldeles för mycket att göra den här veckan. Roligt jobb, men aningens mycket, och då kallar sängen extra tidigt.

Sov gott!

Visst ja. Fakta också.

Mönster: Pin striped socks. Finns på Ravelry alldeles gratis.
Garn: Järbo Mellanraggi, ett helt 100-gramsnystan minus den rosa mittbiten, plus lite vita rester av Novitas 7 bröder.
Stickor: 2,75 mm

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - Mössa och läskstrumpa - morslillaylle.se 25 september, 2015 at 05:28

    […] Garn Rester från flerfärgat Raggi från Pin Stripe sockorna och vitt 7 Bröder från de vita sockorna. Stickor  3,5 mm Mönster hade jag inget. La upp 48 […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.