Stickat

Mössa och läskstrumpa

25 september, 2015

Michaelas-mossa-o-la

Det kom en önskelista. Från äldste sonens flickvän. Inget ovanligt i sig. Det händer emellanåt. Oftast när det blir höst för hon fryser så. Denna gången var önskningarna lite ovanligare. Hon önskade en vinröd mössa, ett par gråa strumpor med mönster bara på sidorna av benet och inget på foten. Mönstret skulle vara i garnet och inte med garnet. Jahopp. Solklart. Eller nåt. Dessutom önskade hon sig en strumpa till en läskburk.

Jag måste ju erkänna att jag började undra lite. Drev hon med mig eller? Jag bad henne om lite förklaringar på det här. Kanske någon bild på ungefär hur hon menade med strumporna, och på hur mössan skulle se ut. Och så undrade jag försiktigt vad hon skulle ha en läskburksstrumpa till. Det var ganska enkelt, visade det sig. Hon blir kall om fingrarna när hon håller i en läskburk som kommit direkt från kylen och ville ha något att stoppa den i så hon kan hålla i burken. Jamen visst! Det fixar jag!

Sen kom det ett foto på en mössa som hon gillade och på ett par strumpor som nästan var såna hon ville ha. Ha! Det blev ju plättlätt plötsligt. Mössan var från Novita och jag hittade mönstret på deras hemsida. Till råga på allt passade garnet jag köpt perfekt. Rätt tjocklek och allt. Borde köpt en lott också. När det gäller strumporna har jag inget mönster, bara en bild, men jag kan se att man använt en typ av resårstickad fläta, så det kan jag använda mig av och sen sticka efter eget huvud. Garnet jag har är nog tunnare än det som använts till förlagan, och dessutom ska ju foten vara slät, skaftet längre och flätan bara på sidorna av benet. Ser redan framför mig hur fint det blir. Det är en klok tösabit det där.

Läskstrumpan och mössan är redan överlämnade och de passade perfekt. Strumporna är inte påbörjade än. Har något projekt jag måste göra klart först. Men det kommer. Garnet har jag redan köpt.

Lite fakta om de klara projekten kan jag iallafall åstadkomma;

Mössan
Garn Falkgarn Favorit, det gick åt mindre än 100 gram
Stickor  5 och  6 mm
Mönster Stickad mössa från Novitaknits

Läskstrumpan
Garn Rester från flerfärgat Raggi från Pin Stripe sockorna och vitt 7 Bröder från de vita sockorna.
Stickor  3,5 mm
Mönster hade jag inget. La upp 48 maskor och stickade resår. Sen gjorde jag rutmönstret med lyfta maskor. Ungefär som i Ugly Ducklingsockarna.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - Strumpor till blivande veterinär - morslillaylle.se 22 november, 2015 at 08:26

    […] har jag kommit en bit på tösabitens strumpor. Ni vet de där jättelånga med flätor på sidan av benet och slät fot som hon önskade sig att ha i stövlarna på sin utbildning. Hon pluggar till […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.