Mina mönster Stickat

Tjock-Röke är släppt!

27 augusti, 2023

Tjock-Roke

Äntligen! Sockan Röke i tjockare garn är nu live på Ravelry.

Det tar sin runda tid att skriva ihop ett mönster, även till något så litet som en socka. Men nu är TjockRöke släppt på Ravelry. Precis lagom till Sy-och Hantverksfestivalen i Partille där Knitritious finns på plats och säljer sitt fina garn. Röke sock DK, även kallad TjockRöke, är stickad i hennes Rock´n´Roll socks i färgen In the army (ovan).  Längst ner i inlägget finns en bild med ett par knalligt rosa sockar i färgen Neneh Cherry. Underbar färg det också! Ett lite kul samman träffande med just det färgnamnet, förresten. Byn Röke ligger bara ett par mil från den by som Neneh Cherry bodde i under en tid.

Men självklart går det finemang att sticka sockan i annat sockgarn i DK-tjocklek. Alltså ett sockgarn som har ungefär 200 meter per 100 gram. Jag har stickat ett par i Novita 7 Bröder t.ex. Du kan till och med sticka dem med dubbelt sockgarn i Fingering-tjocklek, alltså ett sockgarn med ca 400 meter per 100 gram.

Sticklusten i sommar har annars varit lite låg. Stickat har jag gjort, i vanlig ordning, men den där lusten att lägga upp nytt har varit frånvarande. Det är väl inget problem, tycker du kanske. Nä, det är det nog inte. Än har jag projekt att jobba på, och kommande design att klura vidare med. Men ändå.

Häromveckan träffade jag några stickvänner på stickcafé och då började det suga lite i läggaupp-tarmen. Det blir något i Make it Tweed tillsammans med ett vitt garn i lin/bomullsblandning. Jag har provlappat för att luska ut vilken stickfasthet som blir bäst, och utifrån det ska jag nu bestämma vad jag ska sticka. Det lutar i nuläget åt tröjan Margit av Sara Stark.  Den får i så fall följa med mig på semestern.

Fakta om TjockRöke;

Garn: Knitritious Rock´n´Roll socks i färgerna In The army och Neneh Cherry.

Stickor: Jag stickade mina med 3,5mm stickor

Mönster:   Sockan Röke DK, även kallad Tjock-Röke

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.