Stickat

Mer glitter till folket!

27 maj, 2017

Glitter strumpor

Tidigare i våras var jag på stickcafé i en garnaffär. Jag sa det då, och jag säger det igen; Det är inte bra för mig och min plånbok.

Den gången lyckades jag styra undan de flesta av de lockande garnsorterna, men två nystan glittersockgarn köpte jag. Ett med lite rosa i och så detta mörka melerade glittergarn. Lite glitter gör tillvaron trevligare. Inbillar jag mig. För att få kontrast till det mörka garnet valde jag gråbeige mudd, häl och tå, och jag är riktigt nöjd.

Det är ganska längesen jag upptäckte poddar att lyssna på via mobilen. Stickpodden var en tidig favorit, som jag fortfarande hoppas ska återkomma. Sen hittade jag många fler så jag har hållit mig sysselsatt på vägen till och från jobbet. Nördic Knitting och Stickkontakt är två andra favoriter, och det finns många fler. Häromveckan fick jag för mig att prova att titta på poddar via Youtube också, och herrejösses så många det finns! Jag började med några svenska poddar jag hört talas om, Majas Manufaktur var faktiskt den första, och sen var jag fast! Det finns ju hur många som helst!

På något sätt hamnade jag i en ganska färsk podd från Canada som heter Hand me my knitting och hon nämnde några andra, bl.a. Grocery Girls som jag såklart var tvungen att prova. Nu sitter jag där med hundratals avsnitt av olika poddar att titta på. Hur ska jag hinna?

Det är kul att jämföra stickpoddar från olika länder. Vi har många likheter men det skiljer i val av mönster och garn. Jag har hittat  många roliga mönster, både gratis och betalmönster, som jag förmodligen aldrig hittat om jag inte tittat på t.ex. de kanadensiska poddarna. Kön på Ravelry bara växer och växer. När det gäller garnval så verkar det vara mer vanligt med glittergarn där än det här hos oss. Jag har faktiskt sökt lite efter sockgarn med Stellina (glittret) i, men jag har inte hittat så många färgare som har det. Det kommer kanske?

Förutom sockarna här ovanför har jag gjort klart ytterligare två par, både de i Dogwood-garnet och ett par i flerfärgsstickning. Inlägg är på väg om dessa.

Fakta om strumporna;

Garn: Järbo Raggi, färgnr 15114, mörkt grönt, mörkt lila och svartgrått med glitter i. Till resår, häl och tå använder jag lite rester av beigegrått Novita Nalle som jag höll dubbelt. Trots häl och tå i avvikande färg räcker inte ett 100-gramsnystan med Raggi till ett par vuxensockar, men det gör inget. Det finns säkert någon med lite mindre fötter som kan tänka sig ett par glittersockar.
Stickor: 4 mm strumpstickor
Mönster:  Jag använde mig av tekniken med lyfta maskor från mönstret Pin Stripes Socks, men inte mönstret i övrigt. Den tekniken brukar fungera utmärkt när man har lite bråkigt flerfärgat garn.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.