Stickat

Trädgårdsgarnet från Scotland

27 april, 2017

På temat fingarn får jag här presentera mitt senaste spontantköp. Jag passar på att presentera det som mitt senaste idag, för jag har en känsla av att det inte får behålla den titeln så länge. Det är roligheter på gång i helgen!

För flera år sen köpte jag garn från The Yarn Yard som ligger nära Edinburgh i Scotland. Helt underbart mjukt, handfärgat garn som jag stickade både sjal och mössa i. Sen verkar handfärgningen ha legat nere ett tag, för det har inte funnits något garn att beställa. Jag gissar att det beror på att ägaren, Natalie Fergie, har skrivit en bok. (!)

Och så, i vintras, dök det upp något som hon kallar för Gardening Club. Garnet skulle hon färga en gång i månaden med inspiration från hennes trädgård och hur det skulle se ut var hemligt. Jag beställde det första månadsutskicket och väntade ivrigt på att februari skulle ta slut så att garnet skulle komma. I min brevlåda fanns så en dag ett mjukt paket med detta garnet i. Mjukt och härligt sockgarn i färgen Dogwood  och på baksidan av fakturan stod berättelsen om hur hon inspirerats till den här färgningen. Hon hade hämtat färgerna från ett Dogwood träd i hennes trädgård. Jag fick googla, för sånt träd hade jag aldrig hört talas om. Det är tydligen någon typ av Kornell. (säger mig inte mycket det heller, men ni har säkert full koll) Hursomhelst är grenarna grå med rödbruna inslag på vintern och väldigt vackra. Precis så är garnet också, flera olika grå nyanser med stänk av vinrött och emellanåt lite gröna nyanser. Jättevackert!

Eftersom jag bestämt mig för att inte vara rädd att använda mitt fingarn har jag redan nystat det och börjat sticka. Det blir ett par strumpor med lite flätor och en väldigt spännande häl. Bild kommer så småningom.

Roligheterna i helgen då? Jo, i helgen är det stickcafé på Café Hembygdsparken och vi har en inbjuden gäst! Petra från Garnlycka utanför Eslöv kommer och berättar om sina handfärgade garner. Hon kommer att visa lite olika garnkvalitéer och vi kommer att få möjlighet att shoppa lite också. Det är alltså därför jag misstänker att Dogwoodgarnet inte kommer att vara senaste fingarnsinköp så länge till.

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Stickat - Handfärgad garnlycka - morslillaylle.se 1 maj, 2017 at 09:45

  […] som jag misstänkte så är inte längre Dogwoodgarnet mitt senaste inköp av […]

 • Reply Stickat - Mer glitter till folket! - morslillaylle.se 27 maj, 2017 at 09:02

  […] sockarna här ovanför har jag gjort klart ytterligare två par, både de i Dogwood-garnet och ett par i flerfärgsstickning. Inlägg är på väg om […]

 • Reply Stickat - Trädgårdsstrumporna och livet - morslillaylle.se 25 juni, 2017 at 04:06

  […] Minns ni garnet jag köpte helt i blindo? Dogwood-garnet från The Yarn Yard? […]

 • Reply Catarina 26 juli, 2017 at 10:29

  testar

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.