Stickat

Hur många flätor finns det i världen?

3 mars, 2024

 

Jag fortsätter på temat halvdåliga ögonblicksbilder. Inget tillrättalagt här inte. Jo, min pågående tröjstickning har jag lagt tillrätta på en soffdyna på altanen, förstås. Annars vore det svårt att se den. Jag har förstås lyckats ta en bild på baksidan av tröjan. Nåja, de är likadana förutom bredden på halsringningen så det gör nog inget. Jag tänker då inte ta om bilden!

Den här tröjan tar tid… Tunna stickor. Många maskor. Och massor av flätor! Men jag älskar varje maska! Är det inte värt att göra långsamt så är det inte värt att göra alls är mitt motto just nu. Det låter präktigare än det är. Så länge jag inte börjar närma mig slutet på denna tröjan behöver jag inte fundera på vad nästa projekt ska bli. Det är ren självbevarelsedrift, alltså.

En lite rolig grej jag kom på medan jag skriver nu är att jag länge varit sugen på att sticka en tröja med flätor på fram- och bakstycke, men har tvekat för jag tvivlat på att jag har tålamod nog till det. Jodåsåatt! Då lägger jag, utan att tveka det minsta, upp en tröja med flätor på ärmarna också. Hela tröjan är full av flätor! Ibland lurar jag mig själv tydligen. Tålamod har jag uppenbarligen, för än har jag verkligen inte tröttnat. Garnkombinationen kan hjälpa till lite. Jag stickar med Holst Coast tillsammans med Holst Titicaca, vilket ger ett underbart mjukt tyg. Möjligen har jag råkat dra på mig ett Titicaca-beroende på kuppen, för nu smids det planer på vilka av garnen i min stash som lämpar sig att sticka tillsammans med Titicaca. Det är förvånansvärt många, verkar det.

Samtidigt dreglar jag en del över silkmohairgarnet som Knitritious nyligen la upp i sin webshop. Det skulle också gå fint att kombinera med en del av mitt garn. Nu blev det svårt. Det ena utesluter inte det andra, va? Man KAN köpa både silkmohair och Titicaca va? Om man vill.

Garn:  Holst Coast i färgen Marsh och Holst Titicaca i färgen Emerald
Stickor: 3mm rundsticka
Mönster:  Purpurea light av Teti Lutsak

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.