Stickat

Om när man tar sig vatten över huvudet – Eltonsockarna

26 augusti, 2018

Elton sockar

I början av mars fick jag ett foto på ett par vantar skickat till mig med en försynt fråga. Kunde jag möjligen sticka såna, fast som sockar?  Självklart! Hur svårt kan det vara, tänkte jag.

Det var ett foto på JennyPennys fina vantmönster Missy C, och det vore ju inte omöjligt att använda diagrammet till ett par sockar. Jag hade ju redan mönstret, liksom. Fast när vi diskuterade vidare så funderade vi på om jag istället skulle göra om det lite så att det istället liknar deras Japanska spets Elton. Ni hör ju redan här, att göra om ett vantmönster med katt till ett par sockar med hund på. Jag hade nog lite otur när jag tänkte.

Nåväl, jag bläddrade vidare i JennyPennys bok och hittade rävvantarna, Foxy mittens, och tänkte att det borde vara plättlätt att modellera om diagrammet lite så att det liknar en Elton mer. Nej! Plättlätt var det inte. Inte alls! Hur jag än flyttade runt rutorna och ritade på ett rutat papper så blev det inte likt någonting vettigt alls. Jag provade ta ett foto på hunden och pixla honom i ett bildprogram, men det gick inte heller. Han är ju en vit fluffhund med mörka ögon och mörk nos. Det blev alltså några mörka fläckar i en vit yta, och så god fantasi hade jag inte så att jag kunde få det till en hund. Suck. Jag är inte känd för att ge upp, men denna gången fick jag göra det för att bevara min mentala hälsa. Det fick bli rävvantarna fast som sockar och i grått och vitt. Med god fantasi och om man kisar lite så kan man nästan se att det är Elton. Nästan. Fast ändå inte.

Men, vi är nöjda med sockarna, både jag och tösabiten som ska ha dem. På skaftet blev det tassavtryck och så även under foten. Tittar man noga på sockarna så ser man att de inte är exakt likadana, men det säger vi inte till någon. En lite Eltonvovve är förstås inte helt likadan på höger och vänster sida heller, om man tänker efter.

Fakta om sockarna:

Garn:  Jag använde Drops Fabel i vitt och mellangrå, samt lite svart till nos och ögon
Stickor: 2,5 mm strumpstickor
Mönster: Jag använde Jenny Pennys vantmönster Foxy mittens och byggde om till sockar. Nu när jag testat och sett att det går så gör jag kanske kattvantarna som sockar också. Kanske.

Hur Elton ser ut? Ja, det kanske ni också vill veta. Nu förstår ni kanske mitt dilemma?

Elton Vovveson

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.