Stickat

F.d. tröjfluff

22 juli, 2015

f.d.-trojfluff

Jahapp. Det blev som jag misstänkte från början. Tröjan blev inte bra.

Jag har velat ett tag om hur jag skulle göra med den. Garnet är väldigt svårt att repa upp. Därför tvekade jag att göra det även om det var det egentligen var det självklara valet. Alternativet var ju att slänga hela eländet, men det kändes ju också dumt. Jag chansade. Och det gick att repa upp. Utomhus. Det dammade en del. Garnet är inte riktigt lika fluffigt längre, men det blir nog bra ändå.

Denna gången ska jag lägga upp på dubbla stickor så att nedankanten inte blir för stram. Och så får jag gå upp lite i stickstorlek. Jag stickar fortfarande lite hårt. Borde lärt mig att det är så vid det här laget. Borde också lärt mig att en liten skillnad på provlappen blir stor skillnad på färdigt plagg. Borde lärt mig. Jaja. På detta sättet räcker ju garnet längre, eller hur? Mer glädje för pengarna. Eller nåt.

Lite fakta då;

Garnet är Drops Brushed Alpaca Silk. Ljuvligt mjukt och fluffigt.
Stickor; 5 till resåren och 6 till resten.
Mönster; Acnegenser.
Finns du på Ravelry kan du titta på projektet här.

Nu ska jag njuta lite av sommarkvällen och titta ut över det nyklippta gräset.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - Dainavantar - morslillaylle.se 27 juli, 2015 at 04:19

    […] fingrarna att börja på ett nytt par. Det finns ju så många att välja på! Jag stickar lite på min flufftröja (andra försöket) medan jag dammsuger Pinterest efter nästa vantprojekt. Eller kanske ska ta […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.