Stickat

Provlappar och beslutsångest

22 september, 2016

eyelash-ticklers-prov

Visst kan man kalla detta för provlappar? Eller? För vi behöver väl inte tala om för någon att det är beslutsångest. Jag säger inget om inte ni säger något!

Karamellerna jag köpte på Klippans yllefabrik i somras ställde till det lite. Jag som trodde att många färger att välja mellan skulle göra allt lättare. Hur fel hade jag, tror ni? JÄTTEFEL! Färger som är vackra bredvid varandra när de fortfarande är härvor kan bli helt galet när man försöker sticka något. Jag lovar.

Jag såg framför mig hur vackert det skulle bli med den härliga mörklila tillsammans med det limefärgade garnet. Och så blev det bara njäe. Jag gjorde två försök med olika grå nyanser, men njäe. Till sist tog jag det svarta (som jag ratat tidigare för att det var för enkelt val) och nu blev det bättre. Det är dock inte riktigt min färgskala, men det finns kanske någon annan som gillar dem. Vi får se när de blir färdiga. Vante nummer ett är klar. Den blev faktiskt klar på bokreleasen i lördags, och jag la upp för vante nummer två. Sen har den vilat, och vilar fortfarande. Jag blev nämligen mer sugen på att sticka sockar än vantar och man ska ju göra det som är roligt. Visst håller ni med! Ulltusssockorna väntar jag lite med, men jag har köpt ett härligt regnbågsfärgat garn som plötsligt ville bli trasmatterandiga sockar. Ett par damsockar är klara och det finns garn kvar till ett par barnsockar. De har Elsa redan paxat för, så om hon fortfarande vill ha dem när de är klara så är de självklart hennes.

Lite fakta får det bli också;

Vantarna jag försöker mig på här på bilden ovan är Eyelash Ticklers av Rose Hivers design. Finns gratis på Ravelry. Dock är det bara diagram, inga skrivna instruktioner, så man bör ha stickat vantar förr om man ska ge sig på dem.
Garn: Tvåtrådigt ullgarn från Klippans yllefabrik och Rauma Finull.
Stickor: 2 mm strumpstickor.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - Om snöflingor och ögonfransar - morslillaylle.se 16 november, 2017 at 07:45

    […] skrev om dem i september ifjol, medan jag fortfarande stickade provlappar. Ja, vissa skulle kanske säga att jag hade […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.