Stickat

Strumpor till nya vinterkängor

6 mars, 2017

De här strumporna har jag funderat på ett tag. Allrakäraste tösabiten frågade så försynt om jag kunde tänka mig att sticka ett par strumpor till hennes nyinköpta vinterkängor och det är det klart att jag kunde. Som vanligt var anvisningarna helt underbara. De skulle inte vara för höga, utan bara sticka upp lite lagom ur kängorna. De skulle vara diskreta, absolut inte skrikiga färger, något beige kanske. Det fick gärna vara mönster på dem, men det var inte nödvändigt, fast det fick gärna vara det. Åh, ja just det. De skulle gärna vara lite tunnare än Veterinärstrumporna hon fått tidigare, men inte för tunna. Lagom, liksom. Jahopp.  Älskade tösabit.

Hjärncellerna började jobba.  Insåg snart att jag måste börja med att hitta ett garn i rätt tjocklek. Veterinärstrumporna är stickade i Novitas 7 Bröder, så något tunnare än så skulle det vara. Drops Fabel är ju tunnare, men jag är inte så förtjust i det garnet längre. Jag tycker det blivit för tunt. (eller så har jag bara blivit mer kräsen, kanske) Fick snilleblixten att ställa en fråga i Facebook-gruppen Sockstickeklubben och där visste de vad jag skulle satsa på. Novita har ett garn som är lite tunnare än 7 Bröder. Nalle heter garnet. Jag googlade mig fram till Tiinas garn och klickade hem lite beige, lite vitt och ett ljust jeansblått nystan. Ok, jag klickade nog hem lite till, men det har jag avslöjat i tidigare inlägg. 

Jag funderade och filosoferade. Kom på idéer och förkastade dem lika snabbt. Provade mönster och rev upp. Till sist ramlade jag över ett mönster på Ravelry som heter Dither. Där hade vi det! Det skulle tonas från beige skaft till en jeansblå fot! Jag använde diagrammet från Dither och stickade sen strumporna efter eget huvud. Nu håller jag tummarna för att de passar henne också.

För övrigt kan jag berätta att min försvunna stickinspiration har hittat tillbaka. Den hade nog bara varit på semester och återvände med full kraft. Bredvid mig i soffan har jag nu tre påbörjade projekt, och i projektpåsen på golvet här intill ligger ytterligare ett. Eller två. Jag lär få anledning att återkomma till det.

Fakta om strumporna 

Garn: Novita Nalle, beige och ljust jeansblå
Stickor: 2,75 mm strumpstickor
Mönster: Jag använde diagrammet från Dither av General Hogbuffer, men följde inte mönstret i övrigt. Mönstret finns gratis på Ravelry

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.