Stickat

Om garn och lycka

11 februari, 2017

Häromveckan blev jag sådär specialglad. Ni förstår säkert varför om ni ser bilden ovan.

På helgen fick jag en förfrågan från äldste sonens kära tösabit. Hon hade köpt nya vinterkängor och  nu behövde hon ett par nya sockar. De som jag stickat till hennes höga veterinärstövlar såg bara konstiga ut i de här låga kängorna. Detta paret behöver kortare skaft. Ca 12 cm höga ska de vara, och diskreta. Kanske beige eller nåt sånt. Det får gärna vara mönster, men det behövs absolut inte, men det gör inget. Och så får de gärna vara lite tunnare än veterinärstrumporna.

Jahopp. Googla garn, var det. Jag var på jakt efter ett garn som är tunnare än Novita 7 bröder, men tjockare än t.ex. Fabel. Hur googlar man på det? Kom så småningom på den geniala idén att fråga i någon av stickgrupperna jag är med i på Fejjan (varför tog DET så lång tid att komma på?) och självklart fick jag hjälp där. Novita Nalle rekommenderades av flera stycken så det fick det bli. Ny googling, lättare denna gången eftersom jag hade ett garnnamn att söka på. Ett vitt, ett beige och ett jeansblått nystan klickade jag hem hos Tiinas garn. Då såg jag det! Hon hade rea! Inte på de tre jag valt, men på några färger av 7 bröder. Tack för den, Televerket. Klickfingret jobbade lite till och tre nystan till hoppade i korgen och så swish så hade jag betalt kalaset också. Detta var alltså på söndagkvällen.

Tisdag morgon får jag ett sms om att jag har ett paket att hämta. Snacka om snabb leverans! Lyckan är alltid stor när jag hämtar ut garnpaket. Alltid! Och när jag kom hem och öppnade paketet blev lyckan så där specialstor. Garnet var fint, självklart, men titta längst ner till vänster i bilden. Tiina hade skickat med två nålar fastsatta med ett silverhjärta och rosa band. Och skrivit en hälsning. Hur kunde hon veta att jag behövde nya fästnålar?

Blir man inte specialglad av sånt så vet jag inte…

Nu ska jag kurera förkylning. Det gör man bäst i soffan med sitt garn, det vet jag helt bestämt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.