Stickat

Yllet bland ulltussar och koftor

19 september, 2016

bokrelease-tantulltu

Åh vet ni! Jag har varit på bokreleasefest, eller vad det heter. Jag är inte så van vid såna spännande saker. Tantulltuss kom till stan och visade sin nya sockbok. Helt underbar bok! Jag vill sticka varenda sockmönster det finns i den. Måste nog önska mig fler timmar på dygnet först. Kan man få det av tomten? Om man ber snällt?

Med sig hade hon även Tant Kofta som sålde garnpaket till sockmönstren. Ja, och så sålde hon hela härvor i underbara färger också. De ville följa med hem allihop, härvorna alltså, men det gick ju inte. Jag valde omsorgsfullt ut en härva, ett litet nystan och ett sockpaket. Resten klappade jag bara lite ömt.

Sen åkte fikat och stickorna fram och det var så härligt att prata garn, jämföra dagens garnfångst och bara tjattra i allmänhet.

Och tänk att det finns fler som jag i den här stan! Det finns fler garnnördar! Lyckan är total. Det är stickcafé i Hembygdsparken ungefär en gång i månaden och det ska bli såååå kul att få vara med på dem. Nästa gång kan jag dessvärre inte vara med för då firar vi födelsedagkalas här hemma, och jag tror det skulle se konstigt ut om inte födelsedagsgrisen är hemma då. Men i november hoppas jag verkligen att jag kan. Jag fick så mycket inspiration och energi i lördags så jag är lycklig fortfarande.

Åh, just det. Jag köpte en härva till sen. Det gick inte att undvika, den var så vacker. Bilder på hela fångsten kommer så småningom.

Nähähörrni, nu kallar stickorna igen.

Vi ses!

tantultuss-och-kofta

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.