Stickat

Trädgårdsstrumporna och livet

25 juni, 2017

Minns ni garnet jag köpte helt i blindo? Dogwood-garnet från The Yarn Yard?

Strumporna är färdigstickade och jag har till och med lyckats fotografera dem. Det var inte helt lätt att få till rätt färger med det här garnet, men dessa foton är ganska nära sanningen iallafall. Garnet är fantastiskt roligt att sticka med. Jag blev helt hypnotiserad av färgskiftningarna, och mönstret var hur roligt som helst att sticka. Det kändes nästan lite sorgligt när strumporna var klara.

Mönsterrapporterna var ganska lätta att memorera, men var ändå inte mindless knitting. Konstruktionen där mönstret fortsätter ner på hälen tyckte jag alldeles särskilt mycket om. Det syns bäst på bilden nedan. Detta är till råga på allt ett gratis mönster! Helt otroligt generöst av mönsterskaparen.

Jaha? Och mer då? Det är ju faktiskt två veckor sen sist, eller nåt. Jodå, jag har stickat på en hel del annat under den här tiden. Siri-koftan går framåt. Den är lite otymplig att ha med sig så den är inte längre klassad som tågstickning. Jag har börjat på ett par tantulltuss-strumpor i mitt orange Garnlycka-garn, lite blått sockgarn från Tant Kofta och så vitt sockgarn från Holst. Konstaterar dock att jag inte är helt nöjd med hur sockgarnet från Holst beter sig. Det är lite glansigare och ”slinkigare” (förstår ni hur jag menar?) än sockgarnet jag är van vid. Jag tror nog det fungerar utmärkt till sockar/strumpor, men inte så bra till flerfärgsstickade sådana.

Eftersom jag även köpte grått och rött sockgarn från Holst när jag ändå var igång så började jag ju fundera på vad sjutton jag skulle göra med det. Jag klickade runt lite på Ravelry och plötsligt var den där! Sjalen som garnet ville bli. Precis lagom mängd hade jag också lyckats köpa. Ibland har man tur. Från att jag såg mönstret till att det låg i mitt Ravelrybibliotek, betalt och klart, dröjde det mindre än en minut. Och inom ytterligare en hade jag lagt upp de första maskorna. Ibland går det undan!

Senaste veckan har varit märklig. Jag började veckan med ett blodtrycksfall a la grande, som gjorde att jag var vinglig och gick på halvfart ett par dagar. På onsdagskvällen blev det sen besök på akuten med ene sonen, och det resulterade (efter åtta timmar) i att han blev inlagd. Somnade väl vid tretiden och vaknade igen när klocka ringde strax innan sex. Iväg till jobbet igen och jobbade tills sonen meddelade att besökstiden snart skulle börja. Stänger datorn, köper mig något att äta och kör sen till sjukhuset för att hålla honom sällskap. Då var klockan två. Strax innan sju hade fortfarande inte läkaren hunnit titta på hans bilder så då bestämde vi oss för att åka hem ändå. Han mådde mycket bättre, så det kändes inte rimligt att stanna kvar längre. Sköterskan på avdelningen var helt underbar och tyckte nog innerst inne att vi gjorde rätt. De är hjältar allihop som jobbar där!

Nåja, nu mår vi bättre allihop, midsommar är avklarad och vi tar nya tag inför nästa vecka.

Just ja! Lite fakta om strumporna får jag inte glömma

Garn: Bonny från The Yarn Yard, färgställningen Dogwood från The Garden collection
Stickor: 2,5 mm Hiya Hiya strumpstickor
Mönster: My #1 av Rät & Avig.  Väldigt roligt mönster, välskrivet och dessutom gratis!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.