Stickat

Att välja färger

15 maj, 2016

Citroner-gula

Jag har haft lite oflyt med att få till färgvalen den sista tiden. Ibland är det bara så. Jag har en bild i huvudet på hur jag vill att det ska se ut, och när garnnystanen ligger bredvid varandra ser det ut som om jag lyckats överföra bilden till verkligheten. Sen börjar jag sticka, och då kan det bli som på bilden ovan. I mitt huvud skulle det härligt solgula garnet bli ett par glada citronvantar och jag plockade ut ett mörkt grått garn som kontrast. När jag stickat en bit ser det ut så här. Inte lika blått som på bilden, det är nog kvällsljuset som gör det, men inte alls så soligt och glatt som det skulle bli. Man kan ju undra varför jag då valde ett mörkgrått garn, det kan man faktiskt. Men ja, jag gjorde det och vi kan ju konstatera att det inte blev så bra.

Jag surnade till och la detta projektet åt sidan så det fick skämmas lite och så la jag upp till ett nytt par. I mitt huvud var de ljust rosa kombinerat med rött. Jag vet, det låter märkligt, men det ÄR snyggt. Eller kunde blivit. Jag säger bara det. Välj inte garn sent på kvällen. Gör inte det! I dagsljus såg det inte alls lika tilltalande ut. Suck. Bara att riva och börja om . Inser att det rödrosa garnet blir svårt att hitta en kompis till. Det får väl vänta tills jag får de där galna 80-talsvantarna ur huvudet. Vi får väl se.

Som ni förstår har jag inte mycket info att ge om det här projektet mer än att det ska bli ett par vantar. Kanske. Jag ger det nån chans till.

Oh, förresten! Wilmakoftan och Traktorgensern har nått fram till mottagarna och båda passar! Härligt! Jag har en massa idéer för koftor till lillpluttan, men jag får nog lugna mig lite. Tänka klart, kanske. Inte rusa iväg, kanske.

Måste rusa!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.