Stickat

Om långa varv och en ballong

20 november, 2019

sweater

Ibland känns det som om det går långsamt, och ibland swishar varven bara förbi. Det är märkligt det där, för det har inte alltid med antalet maskor per varv att göra

Allra långsammast går det när jag är nääääästan färdig. Speciellt när det gäller större projekt. Min Ballongtröja är ett typexempel på det, fast när jag tänker efter så gick det väldigt långsamt med strumpa två i mitt egenfärgade rosamelerade garn. Det gjorde det faktiskt.

Ballongtröjan har jag haft på stickorna sen urminnes tider. Ja, åtminstone sen april, och det är länge med tanke på att jag i början av året spottade ur mig en tröja i månaden i snitt. Det slutade jag med, som tur var, för var skulle jag förvara allihop? De tar över min garderob! (jag vet, det är ett angenämt problem) Slutade är fel uttryck, inser jag, för jag har för närvarande två tröjor på stickorna och en som bara väntar på att läggas upp när Ballongtröjan är klar. Två i taget, där går gränsen. Gärna andra projekt, men för jösse namn bara två tröjor i taget, mänska. Det får jag säga till mig själv på skarpen ganska ofta. Hur resonerar andra med det där? Ett projekt i taget? Eller ju fler, desto bättre?

Det har blivit ett stående skämt på vårt stickcafé att tröjan aldrig blir färdig, för de senaste gångerna vi träffats så har jag dragit fram min tröja och stickat på den. Nästa gång måste den vara färdig, och det lär bli krav på att det ska bevisas så det är inte lönt att försöka mörka det hela. Det ska gå, jag har i runda slängar fem centimeter mudd kvar på tröjan, sen är det lite Tubular-avmaskning. Piece of cake! Vad heter Tubular-avmaskning på svenska, förresten? Vet du? Det finns iallafall väldigt bra Youtube-filmer som visar hur man gör. Jag har länkat till min favorit på min sida för användbara saker, så slipper du (och jag) leta igenom hela Youtube varje gång vi behöver den. Smart, om jag får säga det själv.

Fotot är inte superbra, men bättre än så här blir det inte nu när det är beckmörkt om kvällarna. Inte ens min dagsljuslampa klarade av det här. Det får bli en bättre foto när jag är klar med tröjan. Kanske till och med en bild där jag är i tröjan. Det vore väl något?

På tal om bilder. Jag är helt säker på att jag lovat någon att ta fler bilder på min Briyoke, men jag är inte människa att hitta var frågan kom och från vem. Så, om du som bad mig göra det läser det här så hojta till. Jag ber om ursäkt för att jag är så snurrig.

Fakta:

Garn: Detta garnet vann jag på Stickfest i Väst i våras. Vilken fantastisk vinst! Garnet är Lana cotton 212 samt Kid Silk mohair från Hjertegarn i en fantastisk bränd orange färg.
Stickor: 4 mm respektive 3 mm stickor
Mönster:  Balloon sweater av Petite Knits.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.