Stickat

Storebrortröja

21 april, 2016

Traktorgenser

Häromdagen  blev jag moster igen. Till en lite tösabit. Gissa om stickorna glöder nu! Nu är det ju så här att den här alldeles nya tösen har en storebror och självklart ska man ha en present när man blir storebror, eller hur?

Jag tror att storebror gillar traktorer, ganska övertygad faktiskt, så när jag i höstas fick syn på Traktorgenser sparade jag mönstret för framtida behov. Ja, sen blev det lite tokigt när jag beställde garnet, men det har jag redan berättat om. Det gick ju bra till sist, förutom att jag min vana trogen beställde för mycket garn. Eller vänta. Det finns ju inget som heter för mycket när det handlar om garn. Hm. Jag köpte iallafall fler nystan än vad den här tröjan krävde, det är det ingen tvekan om. Jag hoppas att den passar honom nu. Det är jag alltid lika orolig för. Håll tummarna!

Tösabiten då? Ja, något ska hon också få, men det är inte färdigt än. När Traktorgensern blev klar i helgen fick jag snabbt fram ett par nystan vitt bomullsgarn som jag hade i lagret från en annan gång när jag köpt fler nystan än projektet krävde. Se där! De kommer till nytta så småningom. Återkommer om detta projektet. Det är snart färdigt, det också. Härligt med pytteplagg.

Uppehållet från förra inlägget har blivit längre än planerat och anledningen är ganska pinsam. Jag hittade inte sladden till kameran så jag kunde inte föra över mina bilder till datorn. Suck. Jag VET att jag la den nånstans så att jag skulle veta var jag hade den. Jomen tjena! Det gick ju bra. Om jag någon gång hittar det där stället ”där jag vet var jag har det” ligger där säkert en hel del grejjer. Jag har alltså fortfarande inte hittat sladden utan min käre man hade en i rätt storlek som jag lånat. Tur jag har honom.

 

Och nu lite fakta om tröjan;

Garn: Drops loves you 7
Stickor: 3 mm och 3,5 mm
Mönster:  Traktorgenser  från Sandnes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.