Stickat

Men jag vill ju!

31 mars, 2016

Liten-troja

Som jag skrev förra gången drabbades jag nyligen av svåra ryckningar i klickfingret och klickade hem lite garn till en tröja. Fort men fel gick det, för jag beställde i hastigheten fel tjocklek på garnet. Tror jag. För det här ser faktiskt inte helt illa ut. Garnet är väldigt mjukt och behagligt att sticka i så det har varit svårt att lägga i från sig. Nu är problemet att en av färgerna var restad så jag kommer inte längre. Men. Jag. Vill. Ju. Sticka!

Håller varje dag tummarna att en liten påse ska dyka upp i min brevlåda, för leverantören har lovat leverans efter påsk (till affären då) och nu är det efter påsk. Faktiskt. Det har det varit i flera dagar nu. Faktiskt.
Nå, jag får väl träna mitt tålamod så länge. Det är inte min starkaste gren, vilket i och för sig kan låta konstigt eftersom jag kan lägga timtal på att sticka. För mig är det inte samma slags tålamod alls.

Medan jag nu väntar har jag gjort flera djupdykningar i garnlagret och helt random påbörjat nya projekt. Inget av dem har hittills gått särskilt bra. De ligger bredvid soffan och surar. Eller, det kanske är jag som surar, men jag ligger INTE bredvid soffan. Det lovar jag. Kanske återkommer jag med lite bilder på de projekten. Vi får se när jag surat färdigt över dem.

Något som ÄR färdigt är Alltidvantarna. Trådarna är fästa och de är tvättade och ruggade. Nu ligger de på tork, så bilder kommer när de inte längre är dyvåta. Lite soliga dagar så borde de väl torka där de ligger på altanen.

Fakta om projektet på bilden vill ni kanske ha. Men, särskilt mycket kan jag inte bidra med. Än.

Garn:  Drops loves you nr 7, ett återvunnet bomullsgarn. Mjukt och fint.
Stickor: Jag har använt 3 mm i resåren och 3,5 för slätstickningen
Mönster:  Ja, här får jag återkomma längre fram. En liten tröja ska det bli iallafall.

Over and out

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Stickat - Halvvantar med spets - morslillaylle.se 7 april, 2016 at 06:52

    […] väntan på de två saknade garnnystanen gjorde jag, som jag skrev förra gången, ett par djupdykningar i garnlagret. De flesta projekten […]

  • Reply Okategoriserade - Storebrortröja - morslillaylle.se 21 april, 2016 at 09:26

    […] på Traktorgenser sparade jag mönstret för framtida behov. Ja, sen blev det lite tokigt när jag beställde garnet, men det har jag redan berättat om. Det gick ju bra till sist, förutom att jag min vana trogen […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.