Stickat

Klompelompemössa

23 mars, 2016

Klompelompeluva

Jag har sett att det är väldigt inne att sticka inredning, så jag stickade en mössa till en syltburk. Tänk så praktiskt!

Nä, jag lovar. Så var det inte, men syltburken var det som bäst passade i storlek för fotograferingen.

Det här mönstret har jag letat efter ett tag, och nu äntligen fick jag tag på det tack vare en kollega som hittade och köpte det till mig. Efter en djupdykning i garnlagret hittade jag ett möjligt garnalternativ. Det enda som var mjukt nog för ett bebishuvud och någorlunda rätt tjocklek. Jag hade lite betänkligheter när det gäller färgen, men när nöden är stor bortser jag gärna från det. Färgen är lite mörkare och mer vinröd än bilden visar och jag tycker själv att det blev jättefint. (jag är ju inte partisk alls, heller) Dock blev nog mössan i minsta laget så garnet var kanske lite för tunt.

Jag kommer helt klart att sticka fler såna här mössor. Jätterolig och enkel stickning.

Utöver detta har jag faktiskt stickat klart Alltidvantarna. Fotobevis kommer när jag fäst trådarna och tvättat dem.

I förra veckan led jag av svåra ryckningar i klickfingret så jag råkade klicka hem lite garn till en barntröja. I hastigheten råkade jag beställa fel garntjocklek och sen visar det sig att en av de tre färgerna är restade. Suck. Ibland går det fort. Och fel. Blir så trött på mig själv. Å andra sidan är jag inte den som ger mig, så jag började sticka på tröjan ändå. Med garnet i fel tjocklek. Det verkar fungera trots allt. Kanske. Så håll nu tummarna att mina jeansblå nystan dyker upp i min brevlåda efter påsk. Annars sitter jag väl där själv. Med skägget i nyss nämnda låda.

Lite fakta också då;

Mönster: Klompelompes Pilotlue
Garn:  Drops Cotton Merino, Det gick knappt ett nystan till minsta storleken
Stickor: 4 mm strumpstickor

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - Men jag vill ju! - morslillaylle.se 31 mars, 2016 at 07:56

    […] jag skrev förra gången drabbades jag nyligen av svåra ryckningar i klickfingret och klickade hem lite garn till en tröja. Fort men fel gick det, för jag beställde i hastigheten […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.