Stickat

Halvvantar med spets

7 april, 2016

Elisabet

I väntan på de två saknade garnnystanen gjorde jag, som jag skrev förra gången, ett par djupdykningar i garnlagret. De flesta projekten jag började på blev sådär. Lindrigt sagt. Riktigt dåliga om jag ska vara helt ärlig. Klart man blir besviken och tappar sugen lite då. Vid den senaste djupdykningen hittade jag en påse med två nystan vita Drops Baby Alpaca Silk. Det var inte alls det jag letade efter (vad DET egentligen var har jag till och med glömt) men de nystanen triggade sticksuget igen. Ett par halvvantar borde det räcka till. Lite skira. Spets på någon del, kanske? Men VAR hade jag sett ett sånt mönster? I boken ”Vantar för alla årstider” hittade jag Elisabet. Bröllopshalvvantar i silke, står det, men jag tror nog man kan ha dem annars också.

Jag var lite tveksam om masktätheten, så jag provade först med 2,5 mm stickor som det står i mönstret, men det kändes lite smalt. Efter en halv halvvante med 3 mm stickor insåg jag att det skulle bli för stort, så jag återgick till 2,5. Kanske dumt gjort. De är aningen smala, men passar mina händer ganska bra. Jag gör nog ett par till med 2,75 mm stickor. Det borde bli perfekt. Snabbstickade är de, men mönstret var inte helt logiskt bitvis. Eller är det jag som fattar illa. Inte omöjligt alls.

Precis lagom tills jag blev klar med Elisabet fick jag ett paket i brevlådan. Nu är det saknade garnet kommet, så nu blir det full rulle med lilltröjan igen. Härligt!

Fakta om Elisabet:

Stickor:  2,5 mm, men nästa par blir med 2,75 mm. Jag borde komma ihåg att jag stickar hårt.
Garn:  Drops Baby Alpaca Silk
Mönster: Elisabet av Kamilla Svanlund från boken Vantar för alla årstider

-Elisabet-spets Elisabet-tumkil

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.