Stickat

Disktrasor i högar

18 augusti, 2013

disktrasorMan kunde lätt förledas att tro att jag gillar att diska eller städa med tanke på det här. Det är inte så. Alls. Sånt gör man av nödvändighet bara. Att sticka disktrasor är däremot rätt kul. Mindless knitting skulle man kunna säga på utrikiska. De funkar att sticka i bilen, på tåget, framför teven och faktiskt också efter något glas vin. Många goda egenskaper har de alltså!
Jag måste erkänna att jag först tyckte att det var slöseri med sticktid att göra de här, men jag har ombestämt mig. De fungerar fantastiskt bra! Och blir bara bättre och bättre för varje tvätt. När man tycker de blivit lite trista kör man dem bara i tvättmaskinen eller kokar upp dem på spisen och sen är de fina igen.
De flesta på bilden är gjorda i Drops Paris, stickor 5 tror jag att jag använde. De två beiga är gjorda i Drops bomull/lin på något mindre stickor.

Vill man prova göra disktrasor själv så finns det många gratismönster på nätet. Ett exempel finns här och ett annat här. Eller så tar man tillfället i akt att prova olika typer av mönsterstickning helt enkelt. Det finns inget rätt eller fel. Min grundregel är bara att de ska vara ganska glest stickade så att de torkar lätt. Bomullsgarn, lingarn eller bambu funkar utmärkt.

Lycka till!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.