Stickat

Försvunna Keramikvantar och höstfunderingar

29 september, 2019

keramit vantar

Hösten är här, känner ni det? Och med hösten ökar suget efter att sticka och använda ullplagg.

Nu ska vi se hur det här går. Jag är lite ringrostig, måste jag säga. Inte när det gäller stickandet, och inte heller i användandet av mina ullplagg, snarare gäller ringrostigheten själva skrivandet. I somras blev jag plötsligt mätt på att skriva och mätt på sociala medier. Jag bara tappade lusten, varför vet jag fortfarande inte, så det var bara att gilla läget. Det var många gånger som jag valde ut en bild och satte mig för att lägga ut den med någon trevlig text, men inga ord kom. Jag försöker försiktigt att få tillbaka lusten igen. Sakta. Så detta är ett första försök att få till en lite längre text här på morslillaylle.se. Ha tålamod med mig.

Nu är hösten här, det är uppenbart, och jag saknar redan att traska omkring i shorts och sandaler. Jag saknar sköna sommarkvällar på altanen och jag saknar att våra turer med cabben. För att inte deppa ihop får vi försöka hitta det som är positivt med hösten. Det borde väl gå? Inte? Jo, vi försöker. Det är mysigt att tända ljus igen. Jag menar, på sommaren är det också mysigt, men de syns ju knappt.
En uppenbar fördel med hösten är att ulltröjorna kommer till användning igen. Så småningom kommer även vantar och mössor att behövas. Finns det mer som är positivt med hösten?

Vantarna på bilden kommer jag förmodligen inte att använda i höst av den enkla anledningen att jag inte vet var de är. Jag vet inte exakt när jag började sticka dem och inte heller när de var klara (förutom att det var innan den 2 januari när bilden togs) Jag vet vilket garn jag använt, men inte exakt hur mycket av varje färg, och jag har absolut ingen aning om var de är. Troligen har jag gett bort dem till någon, men vem? Eller ligger de i min vantlåda? Det måste jag kolla sen. Hursomhelst så kan jag ju göra ett nytt par. De är snabbstickade och jag tror jag har garn till dem. Kanske.

Vanten kommer från Maja Karlssons fina bok 35 vantar, där även vanten Allmoge finns, och liksom Allmogevanten kände jag att denna blev ganska stor i storleken. Nästa gång ska jag försöka komma ihåg att använda aningen tunnare stickor, så passar de mig säkert perfekt.

Fakta om vantarna;

Garn: Jag har använt rester av Lettlopi, CaMaRose Lama Uld och CaMaRose Lama Tweed.
Stickor: Vill minnas att jag använde 4 mm strumpstickor, men inte heller det är jag helt säker på…
Mönster: Vanten Keramik från Maja Karlssons fina bok 35 vantar.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.