Mina mönster Stickat

Sockan Tånneryd – teststickning

7 november, 2023

Sockan Tånneryd

 

Socktober kom och gick, och sockor stickades. Mönster har också skrivits om än i lite långsammare takt än tänkt. Det har varit lite tvärstopp i hjärnkontoret.

Många nästan likadana sockar har det blivit, i olika färger, med olika hälkonstruktioner, i olika storlekar och i olika sorters garn. Och jag kan berätta att det minsann är lätt att gå vilse i siffrorna då. För även om jag inbillar mig att ”det där kommer jag ihåg till jag kommer hem” när jag sitter där och stickar på tåget till jobbet så gör jag inte det. Det är som bortblåst. Suck.

Men nu tror jag att jag fått ihop tillräckligt med text och siffror så att någon annan eventuellt kan sticka sig ett par sockar efter beskrivningen. Kanske. Det är värt ett försök.

Sockan, som ska heta Tånneryd, stickas från skaftet och ner, antingen med kortvarvshäl eller hällapp och kil.  Lite flerfärgsstickning blir det också och en massa ränder.  Låter det spännande?
Givetvis kan sockan stickas utan ränderna men det är roligare med, tycker jag.

Garnerna jag använt är Novita Nalle, Järbo Mellanraggi, Järbo Tencelraggi och Svarta Fårets Strong, men det går finemang med vilket sockgarn som helst i Sport-tjocklek. (alltså ca 260-300m/100g)

Är du sugen på teststickning, så hojta till!  Du behöver kunna ha en socka färdig innan november månads slut, och jag tar helt emot dina synpunkter efter hand som du hittar fel och andra konstigheter.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.