Stickat

Om snöflingor och ögonfransar

16 november, 2017

vantar

Titta vad jag hittade! I min färdiglåda låg ett par vantar som jag nog inte visat er, inte sen de blev färdiga.

Jag skrev om dem i september ifjol, medan jag fortfarande stickade provlappar. Ja, vissa skulle kanske säga att jag hade beslutsångest, men det lovade ni ju att inte säga till någon. Jag stickade dem färdiga, men sen glömde jag bort dem. Helt och hållet. Kanske för att jag inte blev nöjd med färgerna. Limegrönt (-gult?) och svart blev inte riktigt vad jag tänkt mig. Jag har något svagt minne av att jag funderade på att sticka en innervante till dem, men DET är ju inte roligt alls. Kanske är det därför de blivit liggande. Hursomhelst, vanten var rolig att sticka, men jag kanske skulle valt lite lugnare färger.

Så vad menar jag med snöflingor och ögonfransar då? Vantarna heter Eyelash ticklers och betyder väl ungefär Ögonfranskittlare. Ni vet såna där stora snöflingor som fastnar på ögonfransarna och kittlar lite? Vi får hoppas det kommer lite såna flingor i vinter. Eller mycket.

Sen sist då? Jag fick en hel del reaktioner på mitt förra inlägg, det om Leftie och mameluckupproret. Det är härligt hur stickvärlden sluter upp tillsammans när stora draken bär sig illa åt. Maja, som gjort de ursprungliga mameluckerna, har fått mycket stöd och kärlek har jag förstått.  Det är hon verkligen värd!

Har ni förresten sett att det kommit en ny sida här på Mors lilla ylle? Jag har skapat en sida som heter Användbarheter. Här tänker jag samla klipp från Youtube och annat användbart. Det är inte mina egna klipp, utan sådana som jag själv använder och har stor nytta av. Än så länge är de inte så många, men jag fyller på efter hand. Titta gärna in där emellanåt.

När jag kom hem från Göteborgstrippen i söndags skyndade jag mig ut för att ta några projektfoton, men vädret var inte helt till belåtenhet. Det var inte lätt att hitta någon plats som inte var dyblöt. Några foton fick jag iallafall ihop. Jag återkommer med dem om de visar sig användbara. I annat fall är det faktiskt snart helg igen.

Nu ska jag kurera min förkylning. Jag tror det hjälper att ligga i soffan och sticka. Visst tror ni också det? Och igår köpte käre maken en påse skumtomtar till mig. De skulle hjälpa mot förkylning, men den effekten har inte kickat in än. Det är kanske en viss fördröjning. Vad tror ni?

Nåväl. Fakta om de bortglömda vantarna;

Mönster: Eyelash Ticklers av Rose Hivers design. Finns gratis på Ravelry. Dock är det bara diagram, inga skrivna instruktioner, så man bör ha stickat vantar förr om man ska ge sig på dem.
Garn: Tvåtrådigt ullgarn från Klippans yllefabrik och Rauma Finull.
Stickor: 2 mm strumpstickor.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.