Stickat

Solsting, räkneproblem och tröjfluff

15 maj, 2015

Halvfardigt-trojfluf

Det tar sig.

Jag har kommit så långt att jag ska avmaska för ärmarna, och eftersom det brukar vara praktiskt att ha dem relativt jämnt fördelade över kroppen tänkte jag räkna mig fram till var de ska vara. Hur svårt kan det vara. Jag vet ju var varvet börjar, och sen räknar jag halva antalet maskor, sätter en markör och så räknar jag resten. Som ju då i den bästa av världar skulle vara lika många som första halvan. Är ni med?

I min värld är det uppenbarligen inte så. Jag får det till olika varje gång. Det ska vara 77 st, men jag får det till omväxlande 76, 78 och 79. Men inte 77! Fick den hemska idén att jag kanske tappat eller plockat upp en eller flera maskor, så jag har gått igenom de stickade varven för att se om jag hittar något fel. Nä. Det gör jag inte. Tur det, förresten,  eftersom fluffgarnet inte är kompatibelt med att riva upp. Jag skyller helt enkelt mina felräkningar på solsting eller nåt och stickar vidare. Strutsvarianten ni vet. Sticker huvudet i sanden och låtsas som det regnar. Jag menar, det måste ju stämma?!

Däremot kan jag inte låtsas som om jag har gjort två ärmar, för det har jag inte. Än. Det är faktiskt den största nackdelen med just ärmar. Man måste göra två av dem. Eller bör åtminstone. Så nu tänker jag avmaska för ärmarna, låtsas att jag kan räkna rätt, sätta dit den färdiga ärmen på tröjan och lägga upp för den andra ärmen.

Lite fakta då;

Garnet är Drops Brushed Alpaca Silk. Ljuvligt mjukt och fluffigt.
Stickor; 5 till resåren och 6 till resten.
Mönster; Acnegenser.
Finns du på Ravelry kan du titta på projektet här.

Nu blir det kvällsmat och sen film.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Stickat - Tågstickning och att lura sig själv - morslillaylle.se 20 maj, 2015 at 06:41

    […] om flufftröjan också snart. Den är färdigstickad, men jag är inte helt nöjd. Uppläggningen nedtill är lite […]

  • Reply Stickat - F.d. tröjfluff - morslillaylle.se 22 juli, 2015 at 05:55

    […] Jahapp. Det blev som jag misstänkte från början. Tröjan blev inte bra. […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.