Stickat

Om smågodis och kaffebönor

6 juli, 2016

randig kofta

Ni vet den där känslan man kan få när man ser smågodis. Det ser så gott ut med alla vackra färger och det doftar lite förföriskt sött och så köper man lite trots att man egentligen inte skulle. Man plockar till sig  ”lite” men så ser man plötsligt i kassan att det inte var ”lite” man köpt utan ”lite för mycket”. Så där blir det för mig när jag ser garn ibland. Och precis sådär blev det när jag var på Rusta för ett bra tag sen. De hade erbjudande på ett akrylgarn. Man fick  10 st 50-gramsnystan för en hundring och det låg där med sina vackra färger i korgarna och betedde sig som smågodis.Det till och med doftade sött, tyckte jag. Fast just den delen  kanske bara min hjärna som hittade på. Skitbilligt, tänkte jag.  Det där behöver jag absolut. Så jag valde ut 10 nystan, lite blått, lite vitt, lite rött och lite rosa!?? Jamen hur tänkte jag där?? Jag hade absolut ingen aning om vad jag skulle ha det till, men med famnen full av nystan stegade jag lyckligt till kassan. Jodå.

Sen har det legat i Rusta-kassen sen dess. Och det har hånskrattat. Totallurad blev jag. Men hånskrattar bäst som hånskrattar sist. Jag kom på vad jag skulle göra av det. Ha! Jag menar, det var ju mjukt och behagligt, inte strävt och plastigt, klart att man kan använda det till något!

Det blev en babykofta av lite vitt och lite rosa, och nu är jag på gång med en lite större i blått, rött och vitt. Alltid finns det någon som behöver en sån kofta. Eller två.

Men kaffebönorna då? Varför står det om kaffebönor i rubriken? Ah, det är enkelt. Mönstret heter Little Coffee Bean, detta är alltså en liten kaffeböna stickad av smågodis.

Lte mer begriplig fakta om detta då;

Garn: Novita Helen
Stickor; 4,5 och 5,5 mm rundstickor och strumpstickor
Mönster; Little Coffee Bean, ett gratismönster som finns på Ravelry. Välskrivet basmönster till babykofta.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stickat - Willes kaffeböna - morslillaylle.se 25 juli, 2016 at 09:51

    […] denna koftan och den rosa kaffebönan med blomknappar har nu flyttat till nytt hem. De hamnade hos William och Wilma och kommer säkert […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.