Stickat

Inte monogamstickare längre, va?

20 april, 2024

Det här kallar vi inte för en monogamstickare va? Nej, precis! Så jag kan väl räknas som tillfälligt botad från den åkomman nu.

Är fyra tröjor för mycket att ha på stickorna samtidigt? Lite, kanske? Men jag har goda skäl för dem allihop. Jag lovar!

Min gröna Purpurea Light kunde varit färdig om jag inte kört slut på garn. Jag har ca 80 varv kvar på sista ärmen och den lilla tussen som finns kvar kommer aldrig att räcka oavsett hur fort jag stickar. Jag har insett det nu. Därför får den vila på Sleeve Island tills jag kunnat ta mig till Humlalyckan och köpa ett nysta till av Holst Titicaca.

Den blåmelerande Spring Fling vilar emellanåt. Mest för att jag tycker ärmarna är tråkiga, men lite för att garnet inte är så kul att sticka i. Det är ett garn från den tiden när jag beställde garn från Turkiet och blev nyfiken på ett garn de skrev var gjort av papper. Milde himmel… Men färgen är fin, tycker jag. Och Laerke Bagger var tydlig på workshopen, allt garn får vara med! Så jag rotade fram eländet från botten av garngömman och rev upp en påbörjad kofta i spetsmönster (!), och så la jag upp denna. Jag tror faktiskt det blir en bra sommartröja till mig, om jag blir klar med ärmarna innan sommaren är slut.

Den ljusa flerfärgsstickade längst nere till vänster är Pohjola sweater och den är jag helt kär i, förutom att jag tycker den blir för ljus. Jag hoppas att den blir mer balanserad när jag kommer ner till kroppen som ska bli beigemelerad. Den är min tågstickning och får på INGA villkor stickas på någon annanstans så länge den får plats i väskan. (vilken den snart inte gör)

Den högra flerfärgstickade tröjan är verkligen ingen tågstickning.  Jag har en hel låda med garn bredvid soffan, och den byter färg precis hela tiden. Det största problemet med den är att färgerna är så snarlika varandra både i själva garnet och i diagrammet så det är helt omöjligt att sticka på den så snart det börjar mörkna. Nu är det som tur är ljust ganska länge, så det blir några varv då och då. Mottagaren har sagt att det räcker att den är klart till hennes 60-årsdag så det är ingen panik. Det är ju flera år till dess! Drops Air är verkligen inte det optimala garnet att sticka flerfärgsstickning i, men den lär bli varm, mjuk och lätt.

Nu när jag skriver detta så inser jag att jag väldigt snart måste lägga upp något nytt, annars har jag ingen tågstickning. Ska det kanske bli dags för den orange tröjan? En tråd merino och en tråd Titicaca. Kanske en Ranunculus?  Den ska bli en tröja att ha utanpå en sommarklänning jag har, så det kan nog passa med en lite luftig tröja.

Nu blir det mycket fakta, så det blir inte så mycket detaljer som jag brukar

Purpurea light av Teti Lutsak stickas i Holst Coast tillsammans  med Holst Titicaca
Spring Fling av Pillerstickarn stickas i pappersgarn (?!) från Turkiet
Pohjola Sweater av Sari Nordlund stickas i Drops Nord
Pie sweater av Sigrun Gilje Hindal för Garnius stickas i Drops Air

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.