Mina mönster Stickat

Födelsedagsgrytlappar

19 september, 2014

grytlappar

Här är de!

Detta är projektet jag svamlat om med jämna (ojämna?) mellanrum tidigare.
Äldste sonens tösabit önskade sig redan i julas stickade grytlappar. Då var det för kort om tid för att hinna göra klart såna, men till hennes födelsedag räckte ju tiden. Så, i somras drog jag igång.

Jag var först inne på att göra dem dubbelstickade, men jag fick inte det snyggt. Alternativet var att sticka dem runt och sen liksom platta till dem och göra en snygg kant runt om. Så fick det bli.

Efter mycket letande på Ravelry gav jag upp. Där fanns inte vad jag sökte i mönsterväg. Och där finns ändå en hel del att välja på. Till sist blev det till att hitta på själv. Jag har skrivit ner hur jag gjorde, så det kan tänkas att jag lägger ut mönstret. Men jag säger bara det. I-cord-kanten runt om tar tid! Själva stjärnorna var plättlätt och gick ganska fort, men kanten!  Så den som har aningens mindre tålamod på lager bör nog välja en annan typ av kant. Virkad kanske?

Så, nu vill jag bara säga

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÄLSKADE TÖSABIT!!

Kram

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Egna mönster, Stickat - Elsas vantar och provstickning - morslillaylle.se 29 oktober, 2014 at 07:05

    […] göra det hela ännu mer spännande har jag släppt ännu ett mönster till provstickare. Det är tösabitens grytlappar som jag skrev om för ett tag sen. En av teststickarna vill göra dem till sin svärdotter, som av […]

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.