Mina mönster Stickat

Elsas vantar och provstickning

29 oktober, 2014

Elsavantar

 

Oj vad det var längesen sist! Jag kan återigen konstatera att jobbet tar mycket tid från stickningen. Men det blir bättre. Nångång.
I måndags var jag faktiskt ledig. Inte ett vettigt handtag gjorde jag på hela dagen. Eller, inte många vettiga handtag iallafall. Jag stickade ju lite, och det är väl vettigt.

Idag är det Elsas födelsedag. Hon fyller 6 år!
Och dessutom är hennes vantar färdiga. På lördag ska vi på födelsedagskalas och då har jag tänkt överlämna dem.

Jag har roat mig med att plita ner hur jag gjorde vantarna och har faktiskt idag fått hjälp av ett gäng rara tjejer att provsticka det. Det är så alldeles rysligt spännande att se vad de tycker.
Det är nästan lika roligt som att vara på födelsedagskalas, men bara nästan. Och läskigare. För tänk om ingen annan än jag begriper hur jag menar!

Nå, det återstår att se. Om mönstret får någorlunda godkänt lägger jag ut det på Ravelry.

För att göra det hela ännu mer spännande har jag släppt ännu ett mönster till provstickare. Det är tösabitens grytlappar som jag skrev om för ett tag sen. En av teststickarna vill göra dem till sin svärdotter, som av en händelse heter likadant som den tösabit jag stickade till. Ibland är världen underlig.

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maria 6 november, 2014 at 08:34

  Wow vilka fantastiska vantar!
  Och sköna ser de ut också, hon blir nog supernöjd!

  • Reply Catarina 9 november, 2014 at 08:09

   Tack! Ja, Elsa blev mycket nöjd. Hon påpekade flera gånger att det var en ballerina på vanten och att hon minsann också dansar. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.