Stickat

Juni-julsockar och nya kläder för yllet

16 juni, 2015

julsockar-i-juni

 

Morslillaylle har fått nya kläder. Nej, inte sockarna på bilden. Jag menar att bloggen fått nya kläder, nytt utseende, och herrejösses vilket jobb det var! För käre mannen min. Inte så mycket för mig. Helt färdiga är vi inte. Ny fin logga återstår bland annat. Och sen kommer jag säkert att flytta runt saker och ting ett tag till. Tills det blir som jag vill ha det. Hur nu det är. Det märker jag efter hand.

Sockarna på bilden då? Eftersom flufftröjan fortfarande ligger och skäms lite så behövde jag hitta på något nytt. Något mindless medan jag funderar ut hur jag ska gå åt tröjproblemet.  Så, sockar blev det. Det var inte min avsikt att de skulle bli så juliga, men vad sjutton. Det är snart bara ett halvår till julafton. Klart man blir inspirerad då!

Nå, jag funderar vidare, stickar på fler sockar och trixar lite med utseendet på sidan och så återkommer jag snart igen.

Och så fakta då;

Garn: Falkgarn Sport
Stickor 4
Mönster: Eget hittepå med falska flätor på skaftet och en fläta å sidan av foten.

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Ulla 16 juni, 2015 at 07:18

  Hej
  Skulle gärna veta hur du gjort flätan 🙂

 • Reply Catarina 16 juni, 2015 at 09:00

  Hej!
  Flätan består av fyra varv, och maskantalet måste vara jämnt delbart med fyra.

  Varv 1: 2 r, 2 a
  Varv 2: 1 r, 1 omslag, 1 r, 2 a
  Varv 3: 3 r, 2 a
  Varv 4: lyft 1 r, sticka 2 r, dra den lyfta maskan över de två stickade, 2 a.

  Lycka till!

 • Reply Ulla 18 juni, 2015 at 07:10

  Tusen tack! De är så fina!

 • Reply Catarina 18 juni, 2015 at 07:22

  Tack! Vad glad jag blir! 🙂

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.